Oι 7+1 πιο περίεργες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα

Oι 7+1 πιο περίεργες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα

To10.gr καταγράφει τις 7 πιο περίεργες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα, με αφορμή την προσθήκη του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ.

Πριν λίγες ημέρες η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον δανεισμό του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή και να έχει μία επιπλέον βοήθεια στην κορυφή της επίθεσης ο Λουίς Σουάρες. Η κίνηση αυτή των Καταλανών προκάλεσε πολλές συζητήσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, ειδικά για το αν ο τέως παίκτης της Σασουόλο μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Ισπανικής ομάδας.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι «μπλαουγκράνα» τάραξαν τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με κάποια μεταγραφική επιλογή τους.  Πάμε λοιπόν να δούμε τους παίκτες που πάτησαν το πόδι τους στο «Καμπ Νου» :

  1. ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ

Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν γνώριμος στα ευρωπαϊκά γήπεδα από το πέρασμα του στην Τότεναμ. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Κίνα και την Γκουανγκζού Εβεργκράντε για να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο. Τον Ιανουάριο του 2017 ο Ερνέστο Βαλβέρδε έψαχνε έναν μέσο που να μπορεί να πατά περιοχή και να έχει εύκολο το γκολ. Αυτός ο παίκτης λοιπόν ήταν ο Παουλίνιο. Με το άκουσμα της είδησης όλοι βιάστηκαν να κρίνουν τον Βραζιλιάνο πριν καν τον δουν στο γήπεδο, καθώς έκριναν ότι τα 40εκ. που κατέβαλε ο σύλλογος ήταν υπερβολικά. Όσο περνούσε ο καιρός ο Βαλβέρδε του έδινε και περισσότερες ευκαιρίες με τον Παουλίνιο να τις αρπάζει από τα μαλλιά και να δίνει με τα γκολ του πολύτιμες λύσεις και νίκες στην Μπαρτσελόνα. Τελικά όμως οι Καταλανοί επέλεξαν να τον πουλήσουν στην ομάδα από όπου τον αγόρασαν.

  1. ΑΛΕΞ ΣΟΝΓΚ

Ο Καμερουνέζος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Άρσεναλ και τράβηξε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, η οποία τότε διέθετε στο κέντρο της παίκτες όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα και ο Μπουσκέτς. Έτσι το 2012 η ομάδα του Γκουαρδιόλα πλήρωσε στους «κανονιέρηδες» ένα ποσό κοντά στα 15εκ. για να τον φέρει. Ο Σονγκ ποτέ δεν κατάφερε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, καθώς κάτι οι τραυματισμοί, κάτι το ότι έπαιζε σαν κεντρικός αμυντικός και όχι αμυντικός χαφ, δεν του επέτρεψαν να δείξει τι αξίζει. Έτσι η Μπαρτσελόνα τον έδωσε δανεικό για δύο χρόνια στη Γουέστ Χαμ και στην συνέχεια τον αποδέσμευσε.

  1. ΑΡΝΤΑ ΤΟΥΡΑΝ

Ο Τουράν προερχόταν από μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρα του (2014). Είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο και η Μπαρτσελόνα δεν έχασε την ευκαιρία να τον κάνει δικό της. Ωστόσο τότε οι Καταλανοί είχαν δεχθεί εμπάργκο από τη ΦΙΦΑ, η οποία τους είχε απαγορεύσει τις μεταγραφές για έναν χρόνο, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2015. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους απέκτησε τον Τουράν αλλά τον άφησε δανεικό στην Ατλέτικο με σκοπό να έχει παιχνίδια στα πόδια του. Τελικά ο Τούρκος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Μπλαουγκράνα τον Ιανουάριο του 2016. Όμως ποτέ δεν κατάφερε να κάνει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε με την ομάδα της Μαδρίτης.

  1. ΤΟΜΑΣ ΒΕΡΜΑΕΛΕΝ

Την τελευταία του σεζόν με την Άρσεναλ είχε μόλις 14 εμφανίσεις καθώς οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να παίζει όσο θα ήθελε, με συνέπεια να χάσει τη θέση του από τους Μερτεζάκερ και Κοσιελνί. Η Μπαρτσελόνα πίστεψε στον Βέλγο και τον απέκτησε πληρώνοντας 15εκ. το 2014 στην ομάδα του Λονδίνου. Ο Βερμάελεν δεν απέδωσε αυτά που περίμεναν οι Καταλανοί και δεν πήρε πολλές συμμετοχές τα πρώτα του χρόνια και στάλθηκε δανεικός στην Ρόμα. Πέρυσι με τους τραυματισμούς που υπήρχαν στην άμυνα βρήκε λίγο χρόνο για να παίξει, ενώ φέτος δεν έχει πάλι πολλές συμμετοχές.

  1. ΚΕΪΡΙΣΟΝ

Το 2009 η Μπαρτσελόνα έψαχνε ως γνωστόν να προσθέσει νέο αίμα στην ομάδα με κάποιους ταλαντούχους παίκτες. Ο τότε επιθετικός της Ντεσπορτίβο Μπραζίλ, Κεϊρίσον, έμοιαζε μια πολλή καλή επιλογή. Έτσι οι Καταλανοί έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 14εκ. για να τον φέρουν στην Ισπανία. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε ποτέ να δείξει τι μπορεί να κάνει και πήγαινε συνεχώς δανεικός σε άλλες ομάδες. Τελικά άνηκε στην ομάδα μέχρι το 2014 όπου και έληξε το συμβόλαιο του.

  1. ΝΤΑΓΚΛΑΣ

O Ντάνι Άλβες το 2014 άρχιζε να μεγαλώνει ηλικιακά και χρειαζόταν κάποιον παίκτη ώστε να του δίνει ανάσες και γιατί όχι στη συνέχεια να γίνει και βασικός. Ο παίκτης αυτός ήταν ο Ντάγκλας που έπαιζε στην Σάο Πάουλο. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 4εκ. την Βραζιλιάνικη ομάδα και τον έκανε κάτοικο Βαρκελώνης. Όμως δεν έπεισε ποτέ για τις δυνατότητες του και έτσι έφυγε δανεικός σε Σπότρτινγκ Χιχόν και Μπενφίκα. Εν τέλει αποχώρησε από τον σύλλογο το 2018, έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιο του.

  1. ΕΝΡΙΚΕ ΑΝΤΡΙΑΝΟ

Την πρώτη χρονιά του Γκουαρδιόλα (2008) ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ήρθε στην ομάδα ως ένα ακόμη ταλέντο από την Παλμέιρας. Τα 8εκ. που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα τελικά δεν έπιασαν τόπο, αφού δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή με την ομάδα. Πήγε δανεικός τρεις φορές σε Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρασίνγκ Σανταντέρ και Παλμέιρας αντίστοιχα, πριν φύγει για την Βραζιλιάνικη ομάδα οριστικά το 2012.

  1. ΚΕΒΙΝ-ΠΡΙΝΣ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ

Ο Γκανέζος ξεκίνησε την καριέρα του στην Χέρτα και πήγε στην Τότεναμ ως ένα μεγάλο ταλέντο. Στην συνέχεια μετακόμισε στο Μιλάνο για λογαριασμό της Μίλαν όπου και έδειξε πολλές πτυχές των δυνατοτήτων του. Ο χαρακτήρας του όμως παρέμενε το μεγάλο πρόβλημα και έτσι δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ύστερα ακολούθησαν ομάδες όπως η Σάλκε, η Λας Πάλμας, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Σασουόλο, όπου και εκεί είχε κάποιες εκλάμψεις δείχνοντας το ταλέντο του. Η Μπαρτσελόνα αυτήν την στιγμή έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Αλλά αν της βγει, ο Μπόατενγκ μπορεί να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ