Τι κοινό έχουν Κίνα, Μολδαβία, Γκάμπια και άλλες 13 χώρες με την… La Liga

Τι κοινό έχουν Κίνα, Μολδαβία, Γκάμπια και άλλες 13 χώρες με την… La Liga

Με αφορμή το γεγονός πως ο Γου Λι έγινε ο πρώτος Κινέζος που βρίσκει δίχτυα στην Ισπανία, to10.gr συγκέντρωσε τις χώρες οι οποίες απαριθμούν μόλις έναν σκόρερ στην ιστορία της La Liga.

Η La Liga αποτελεί διαχρονικά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά πρωταθλήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σήμα κατατεθέν της η παραγωγή εγχώριων ταλέντων, τα οποία προορίζονται να στελεχώσουν την εθνική ομάδα και το ισπανικό πρωτάθλημα, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στη δυναμική της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Παρόλα αυτά, η Πριμέρα Ντιβιζιόν υπήρξε και «γη της επαγγελίας» για ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες και διαφορετικές ηπείρους. Πάντα πρόθυμη να εισάγει ταλέντο από το εξωτερικό, η Πριμέρα έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ξένους να φτιάξουν το όνομά τους ή και να μεγαλουργήσουν μακριά από την πατρίδα τους.

Ωστόσο, παρά το πρόσφορο έδαφος υπάρχουν κάποιες χώρες, οι οποίες έχουν δει μόλις έναν παίκτη τους να διαπρέπει στη La Liga για τις επιθετικές του αρετές.

Στην παρακάτω λίστα, θα ρίξουμε μια ματιά σε 16 έθνη τα οποία έχουν αντικρίσει μόλις έναν ποδοσφαιριστή τους να πετυχαίνει γκολ στα γήπεδα της Ισπανίας.

Αζερμπαϊτζάν – Βέλι Κασούμοφ

Ο μοναδικός παίκτης από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος κατάφερε να βρει δίχτυα στη La Liga. Ο 50χρονος πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε σημειώσει 4 γκολ με τη φανέλα της Αλμπαθέτε, ενώ νωρίτερα αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπέτις, χωρίς πάντως να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Μπουρούντι – Μοχάμεντ Τσιτέ

Μπορεί να έμεινε μόλις 3 χρόνια στην Ισπανία, όμως κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Σαντατέρ πέτυχε 32 γκολ, ενώ τα 24 εξ αυτών ήταν για το πρωτάθλημα.

Εσθονία – Βαλερί Καρπίν

Ο Εσθνονός έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έχοντας αγωνιστεί με τις Σοσιεσάδ, Βαλένθια και Θέλτα, ο Καπίν μετράει τα περισσότερα γκολ στη συγκεκριμένη λίστα, βρίσκοντας τα αντίπαλα δίχτυα 68 φορές.

Αίγυπτος – Μίντο

Μπορεί να μην είχε την απήχηση που έχει ο συμπατριώτης του, Σαλάχ, στην Premier League, όμως και εκείνος με τη σειρά του κατάφερε να γίνει ο μοναδικός Αιγύπτιος που έχει βάλει γκολ στην La Liga. Ο αριθμός βέβαια δεν ήταν ιδιαίτερα σπουδαίος, καθώς φορώντας τη φανέλα της Θέλτα σταμάτησε στα 4 γκολ.

Μολδαβία – Ζεγκέντι

Παρά το γεγονός πως εκείνον τον καιρό θεωρούνταν Ρουμάνος, τελικά ο Ζεγκέντι άλλαξε υπηκοότητα, γράφοντας ιστορία για τη νέα του πατρίδα. Ο Ζεγκέντι σκόραρε 2 γκολ κατά την περίοδό του στη Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να γίνει ο μοναδικός Μολδαβός που βρίσκει δίχτυα στην Ισπανία.

Δομινικανή Δημοκρατία – Ζούνιορ Φίρπο 

Ο πρώτος παίκτης της λίστας που αγωνίζεται ακόμα. Ο Ζουνιορ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρεάλ Μπέτις και έχοντας σκοράρει ήδη 5 φορές στο πρωτάθλημα έγινε ο πρώτος Δομινικανός που τινάζει αντίπαλα δίχτυα στην Ισπανία (ο Μαριάνο της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ισπανική υπηκοότητα).

Πουέρτο Ρίκο – Εντουάρντο Ορντόνεθ

Χρειάζεται να γυρίσουμε στα… προπολεμικά χρόνια για να συναντήσουμε Πορτορικανό που έχει βρει δίχτυα στη Λα Λίγκα. Ο λόγος για τον Εντουάρντο Ορντόνεθ, ο οποίος πέτυχε 3 γκολ κατά την περίοδο που αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ατλέτικο.

Μπουρκίνα Φάσο – Τζόναθαν Ζονγκό

Μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της λίστας που δεν έχει κρεμάσει ακόμα τα παπούτσια του. Φορώντας τη φανέλα της Αλμερίας, ο Αφρικανός έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 3 φορές.

Γεωργία – Γκεόργκι Ντεμετράτζε

Οι εμφανίσεις και τα εκπληκτικά νούμερα στην πατρίδα του, έκαναν το όνομά του να βρεθεί στα μπλοκάκια πολλών μάνατζερ από το εξωτερικό. Μετά το σύντομο πέρασμά του από τη Ντιναμό Κιέβου, ο Γεωργιανός βρέθηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Σοσιεδάδ. Στο «Ανοέτα» κάθισε για δυο χρόνια, τινάζοντας τα αντίπαλα δίχτυα μόλις μια φορά.

Ελ Σαλβαδόρ – Μάτζικο Γκονζάλεθ

Ο… μάγος από το Ελ Σαλβαδόρ. Ο Μάτζικο Γκονζάλεθ αγωνίστηκε για περίπου μια δεκαετία στα ισπανικά γήπεδα και με την εμφάνιση της Καντίθ κατάφερε να σημειώσει συνολικά 43 γκολ.

Λετονία – Μάρις Βερπακόφσκις 

Παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στον Εργοτέλη, ο 39χρονος έγραψε ιστορία για την χώρα καταγωγής του, καθώς αποτελεί μέχρι σήμερα τον μόνο Λετονό που έχει πετύχει γκολ στη La Liga. Το 2007 αγωνιζόταν για λογαριασμό της Χετάφε και παρά το γεγονός πως πέτυχε μόλις ένα γκολ, το όνομά του χαράχθηκε για τα καλά στις μνήμες των συμπατριωτών του.

Γκάμπια – Μπίρι Μπίρι

Ο 70χρονος σήμερα Γκαμπονέζος βρισκόταν για μια πενταετία στην Ανδαλουσία, όπου κατάφερε να σημειώσει 9 γκολ με τη φανέλα της Σεβίλλης.

Κένυα – Μάικλ Ολούνγκα

Στις αρχές του προηγούμενου έτους, η Χιρόνα διέσυρε με 6-0 της Λας Πάλμας, χάρη σε χατ ρικ του Μάικλ Ολούνγκα. Ο Κενυάτης, πέρα από την φανταστική του εμφάνιση, κατάφερε να γίνει ο πρώτος από τη χώρα του που βρίσκει δίχτυα στην Πριμέρα.

Νότια Κορέα – Παρκ Τσου Γιάνγκ

Πιο γνωστός για το πέρασμά του από τη Μονακό αλλά και την ανεπιτυχή θητεία του στην Άρσεναλ, ο Νοτιοκορεάτης κατάφερε να γράψει το όνομά του ανεξίτηλα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, χάρη στα 3 γκολ που πέτυχε με τη Θέλτα έγινε ο μοναδικός από τη χώρα του, όπου σκοράρει στην Ισπανία.

ΗΠΑ – Τζόζι Άλτιντορ

Πέρασε και δεν άγγιξε. Ο 29χρονος πέτυχε μόλις ένα τέρμα στην τριετία του με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, κάτι που στάθηκε όμως αρκετό για να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που το καταφέρνει.

Κίνα – Γου Λι

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα συνεργαστεί με την Κινέζικη Super League ώστε να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ποδόσφαιρο στην Ασιατική χώρα. Με βάση αυτές τις εξελίξεις είναι ασφαλές να πούμε πως ο Γου Λι, ο οποίος πλέον απαριθμεί ένα γκολ με την Εσπανιόλ, σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελεί τον μοναδικό Κινέζο που έχει βρεθεί στον πίνακα των σκόρερ της La Liga.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ