Το «θαύμα» της φτωχής Χετάφε και η… κατάντια της πλούσιας Βιγιαρεάλ (pics)

Το «θαύμα» της φτωχής Χετάφε και η… κατάντια της πλούσιας Βιγιαρεάλ (pics)

Η εφημερίδα Marca ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων της Ισπανίας και συνέκρινε την τελική βαθμολογία της La Liga με την αντίστοιχη που είχε προκύψει βάσει των... μπάτζετ.

Στη σύγχρονη εποχή τα χρήματα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα μπάτζετ τείνουν να πρωταγωνιστούν έναντι εκείνων που είναι οικονομικά ασθενέστερες, με την απόκλιση ανάμεσα στα διαφορετικά μεγέθη να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Με βάση αυτό, η μαδριλένικη εφημερίδα Marca πραγματοποίησε μια σχετική έρευνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, ταξινομώντας τις ομάδες με βάση τα μπάτζετ τους και ύστερα σύγκρινε τα αποτελέσματα με τις πραγματικές θέσεις που κατέλαβαν στη La Liga.

Την πρώτη θέση και στις δυο κατηγορίες κατέκτησε η Μπαρτσελόνα η οποία αντεπεξήλθε στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει το… μπάτζετ της, κατακτώντας με άνεση την κορυφή στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, δυσαναλογία παρατηρήθηκε στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αν και έχει το δεύτερο ακριβότερο μπάτζετ, τελικά βρέθηκε στην τρίτη θέση της La Liga, πίσω από τη Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο.

Αντίστοιχα, οι «ροχιμπλάνκος» παρά το γεγονός πως ήταν τρίτοι στην κατηγορία των υψηλότερων προϋπολογισμών κατάφεραν να τερματίσουν δεύτεροι.

Η Βαλένθια και η Σεβίλλη σχεδόν… μιμήθηκαν τη θέση τους, ενώ τεράστια απόκλιση υπάρχει στην περίπτωση της Χετάφε, η οποία αντί να τερματίσει 14η, πήρε εν τέλει εισιτήριο για… Ευρώπη.

Η τελευταία μεγάλη διαφορά παρατηρείται στη Βιγιαρεάλ, η οποία βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με τη… Χετάφε. Το «κίτρινο υποβρύχιο» αντί να κάνει δική του μια θέση που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο, βρέθηκε να μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή για την παραμονή του στην κατηγορία.

 

Ο πίνακας των μπάτζετ:

Η τελική βαθμολογία της La Liga:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ