Τσάβι: «Θέλω να προπονήσω τη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι ακόμα»

Τσάβι: «Θέλω να προπονήσω τη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι ακόμα»

Ο Τσάβι ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τα γήπεδα και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη νέα προπονητική καριέρα που ανοίγεται μπροστά του τα επόμενα χρόνια.

Ο Τσάβι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα γήπεδα έπειτα από περίπου 21 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, με τον Ισπανό να μιλά για την πιθανότητα να αναλάβει τη Μπαρτσελόνα στο μέλλον αφού στοχεύει στο να γίνει προπονητής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά και στα μαθήματα προπονητικής που λαμβάνει τον τελευταίο καιρό με σκοπό να είναι έτοιμος ώστε να καθίσει στον πάγκο κάποιας ομάδας για να ξεκινήσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι:

«Ξέρω ότι με χαρακτηρίζουν νέο Γκουαρδιόλα, αλλά δεν με φοβίζει. Έχω ζήσει το ίδιο και σαν παίκτης, δεν ήταν εύκολο, ούτε θα είναι αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα σαν προπονητής. Ξέρω τις προσδοκίες και εκτιμώ που κάποιοι με βλέπουν από τώρα ως τον επόμενο προπονητή της ομάδας, αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα. Χρειάζομαι εμπειρία.

Αν με επέλεγαν τώρα, θα προσπαθούσα να κάνω καλά τη δουλειά μου, αλλά δεν είναι ακόμη ώρα. Έτσι αισθάνομαι, γιατί τώρα αρχίζω την προπονητική. Όταν ξεκινάς την αρχιτεκτονική δεν αναλαμβάνεις κατευθείαν ένα μεγάλο έργο.

Το ίδιο είναι και στην προπονητική. Θέλει πείρα, την οποία δεν έχω ακόμη. Δεν κρύβω πως στόχος μου είναι να δουλέψω στην Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως μπορώ να τα πάω καλά, γιατί είχα σπουδαίους δασκάλους», δήλωσε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για την ποδοσφαιρική του καριέρα:

«Είμαι χαρούμενος… Αποχωρώ, γνωρίζοντας πως έπαιζα ποδόσφαιρο σε όλη μου τη ζωή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 4 ετών. Ήμουν πολύ τυχερός, πέτυχα τα πάντα. Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι τα 40 ή τα 42 γιατί στο Κατάρ δεν υπάρχουν οι τεράστιες απαιτήσεις όπως στην Ευρώπη, όμως λυπάμαι. Έχω κουραστεί και σωματικά και πνευματικά. Συνέχισα μέχρι τα 39 και αισθάνομαι ευλογημένος που το κατάφερα αυτό».

Τέλος αναφέρθηκε και στα μαθήματα προπονητικής που λαμβάνει:

«Έκανα τα μαθήματα πέρυσι και μάλιστα παίρνω αμέσως το αεροπλάνο για Μαδρίτη για να μη χάσω τα πρωινά μαθήματα. Έχω ήδη αρχίσει να σχεδιάζω την Αλ Σάαντ της επόμενης σεζόν, να οργανώνω πράγματα, να βρίσκω παίκτες για μεταγραφές, να σχεδιάζω την προετοιμασία. Έχω έναν στόχο και αυτό με βοηθάει πολύ», ήταν τα λόγια του 39χρονου Ισπανού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ