Το μέλλον του Ερνέστο θα είναι στη Μπαρτσελόνα;

Το μέλλον του Ερνέστο θα είναι στη Μπαρτσελόνα;

Η αμφιβολία πλανάται ξανά, πάνω από το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Copa del Rey, με τους Καταλανούς προεξέχοντος του Μέσι να στηρίζουν τον Βάσκο προπονητή.

Στο ίδιο έργο θεατής. Το βίωσε ξανά πέρυσι. Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρόμα.

Περίπου 365 ημέρες μετά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στην ίδια θέση. Το μέλλον του μετέωρο. Ποια θα είναι η απόφαση της διοίκησης; Τι πιστεύουν οι παίκτες; Τι θα αποφασίσει ο ίδιος;

Ο πρώην Ερυθρόλευκος κόουτς τίθεται και πάλι στην κρίση του κόσμου, των παικτών, των υπευθύνων. Ο λόγος; Μια ακόμα ευρωπαϊκή αποτυχία. Αν μπορεί να θεωρεί τέτοια, ο αποκλεισμός από την Λίβερπουλ του Κλοπ στο Άνφιλντ.

Το μυστήριο παραμένει άλυτο και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από τη μάχη στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στη Βαλένθια, δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο έσπειρε μεγαλύτερη αμφιβολία.

Βέβαια οι έως τώρα συνέπειες του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Champions League είναι λίγο ή πολύ γνωστές.

Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, επέμεινε στη θέση του. Στηρίζει τον Βαλβέρδε.

«Είναι ο προπονητής που θέλουμε, το έργο μας είναι μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, θέλω να εκτιμήσω το έργο του, διότι, διακριτικά και έξυπνα, βοηθά την ομάδα μας, τον εμπιστευόμαστε πλήρως», δήλωσε στην εμφάνισή του ενώπιον του Συμβουλίου της ομάδας.

Αφενός, λοιπόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει την υποστήριξη του συμβουλίου και, αφετέρου, την υποστήριξη των παικτών.

Ο Λέο Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι βρίσκονται στο πλευρό του.

«Ο Βαλβέρδε έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά, στον αποκλεισμό εναντίον της Λίβερπουλ, ήταν σχεδόν αλάνθαστος, θα ήθελα να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας», δήλωσε το αστέρι της Αργεντινής.  Ο Πικέ στην ίδια γραμμή: «Θα ήθελα να συνεχίσει, είμαστε χαρούμενοι μαζί του στα αποδυτήρια»

Αλλά τι λέει ο ίδιος ο Βαλβέρδε γι αυτό;

Ο προπονητής δεν ήθελε να μιλήσει για το μέλλον του, παρατείνοντας έτσι το… άγνωστο.

«Οι προπονητές γνωρίζουν ότι κάθε μέρα όλα παίζονται και ότι είμαστε μέρος της παράστασης, δεν πιέζομαι με κανένα τρόπο από την υποστήριξη του Μπαρτομέου, η λέσχη πάντα σέβεται τη δουλειά μου, δεν έχω κανένα παράπονο».

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το Μυρμήγκι έχει βρεθεί στην ίδια θέση. Για τον ίδιο λόγο.

Αυτό που πρέπει να ζυγίσει είναι το «άρωμα» της Μπαρτσελόνα, οι ευθύνες, το πρεστίζ, κι όλα όσα συμπεριλαμβάνει η θέση του προπονητή σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως και η δική του εσωτερική ισορροπία.

Ό, τι κι αν συμβεί στον τελικό του Copa del Rey, στα γραφεία της Βαρκελώνης θα πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται για να αποκαλύψουν το μέλλον του Ερνέστο.

Στη Marca ωστόσο γίνεται ένα γκάλοπ στο οποίο ο κόσμος καλεί να ψηφίσει για το αν ο Τσινγκούρι πρέπει να παραμείνει στην ομάδα.

Δείτε τα αποτελέσματα έως τώρα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ