Ο Εντέν Αζάρ και οι εννιά πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο Εντέν Αζάρ και οι εννιά πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο Εντέν Αζάρ μετακόμισε από την Τσέλσι στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «μερένγκες» να προσφέρουν 100 εκατομμύρια στους Άγγλους, έτσι to10.gr σας παρουσιάζει τις πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης χθες (7/6) το βράδυ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Εντέν Αζάρ από την Τσέλσι έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με τα μπόνους που καλείται να πιάσει ο Βέλγος, μπορεί να φτάσουν και τα 145 εκατομμύρια.

Με αυτά τα λεφτά που αποφάσισε να δώσει ο Φλορεντίνο Πέρερ στους Λονδρέζους για την υπογραφή του 28χρονου επιθετικού, πραγματοποίησε την όγδοη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με αφορμή αυτήν την κίνηση της «βασίλισσας» to10.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παραθέτοντας σας τα μυθικά ποσά που έχουν ξοδέψει οι Πρόεδροι διάφορων ομάδων με σκοπό να ενισχύσουν το σύλλογο τους.

10. Γκονζάλο Ιγκουαΐν (από Νάπολι σε Γιουβέντους, 90 εκατ.)

Ο Ιγκουαΐν σε συνολικά 146 συμμετοχές με τη Νάπολι κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 91 φορές, ενώ στην τελευταία του σεζόν στο «Σαν Πάολο» (2015/16) κόντεψε να χαρίσει σχεδόν μόνος του το πρωτάθλημα στην ομάδα του Μοαυρότσιο Σάρι σκοράροντας 36 γκολ σε 35 εμφανίσεις, ωστόσο μία τιμωρία δύο αγωνιστικών ουσιαστικά έβγαλε τη Νάπολι εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Το καλοκαίρι εκείνο, η Γιουβέντους ήθελε έναν επιθετικό και έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 90.000.000 ευρώ για να τον φέρει στο Τορίνο. Όμως παρότι ξεκίνησε καλά δεν κατάφερε να δείξει αυτά που έκανε με τους «παρτενοπέι».

9. Κριστιάνο Ρονάλντο (από Μαν. Γιουνάιτεντ σε Ρεάλ Μαδρίτης, 96 εκατ.)

Στην πρώτη του θητεία είχε φέρει παίκτες όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρονάλντο Ναζάριο και Λουίς Φίγκο, συνεπώς όλοι περίμεναν κάτι ανάλογο, κάτι που τελικά έγινε. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη και με αυτόν στόχευε ο Πέρεθ να φτάσει στην κορυφή.

Έτσι εκείνο το καλοκαίρι ανακοίνωσε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ πραγματοποιώντας μέχρι εκείνη τη στιγμή την πιο ακριβή μεταηραφ΄στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δίνοντας στην Γιουνάιτεντ το ποσό των 96.000.000, τα υπόλοιπα με τον Ρονάλντο είναι απλά ιστορία.

8. Εντέν Αζάρ (από Τσέλσι σε Ρεάλ Μαδρίτης, 100 εκατ.)

Την σεζόν που μας πέρασε η Ρεάλ πραγματοποίησε μια από τις πιο άσχημες πορείες στην ιστορία της. Προερχόμενη από την κατάκτηση τριών συνεχόμενων Champions League κατάφερε όχι μόνο να μην κατακτήσει κάποιον τίτλο, αλλά και να μην μπορέσει ούτε να διεκδικήσει κάποιον.

Ο Πέρεθ γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο με μεγάλες μεταγραφές θα ξαναφέρει πρέπει αν φέρει μεγάλους παίκτες και έτσι έβγαλε από τα ταμεία της ομάδας 100 εκατ. ευρώ για αποκτήσει τον Βέλγο επιθετικό.

7. Γκάρεθ Μπέιλ (από Τότεναμ σε Ρεάλ Μαδρίτης, 101 εκατ.)

Ο Γκάρεθ Μπέιλ πραγματοποίησε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Τότεναμ, αναγκάζοντας την Ρεάλ να δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Ουαλό μεσοεπιθετικό, πιστεύοντας πως θα είναι το τέλειο συμπλήρωμα στον Ρονάλντο.

Έτσι ο Πέρεθ αποφάσισε να «τινάξει την μπάνκα» δίνοντας 101.000.000 ευρώ στους Λονδρέζους, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα ενός εννιαψήφιου αριθμού.

6. Πολ Πογκμπά (από Γιουβέντους σε Μαν. Γιουνάιτεντ, 105 εκατ.)

Ο Γάλλος μέσος ήταν ένας από τους πυλώνες των καλών πορειών που είχε η Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, παίρνοντας παράλληλα πολύ εύκολα το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχνε έναν ηγέτη στο κέντρο και επλέλεξε εκείνον.

Αποφάσισε λοιπόν να δώσει 105 εκατ. και να σπάσει το ρεκόρ του Γκάρεθ Μπέιλ, την αμέσως επόμενη χρονιά και να δώσει σε εκείνον τον άτυπο αυτόν τίτλο.

5. Κριστιάνο Ρονάλντο (από Ρεάλ Μαδρίτης σε Γιουβέντους, 117 εκατ.)

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συναντάμε τον Πορτογάλο επιθετικό στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Ρονάλντο ήθελε να αλλάξει παραστάσεις και η Γιουβέντους του πρόσφερε την ευκαιρία δίνοντας στους «μερένγκες» 117.000.000 ευρώ.

Η «βασίλισσα» δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση, από τη στιγμή που ο Ρονάλντο ήθελε να φύγει, και έτσι οι δύο ομάδες τα βρήκαν με τον 34χρονο να μετακομίζει στο Τορίνο.

4. Ουσμάν Ντεμπελέ (από Ντόρτμουντ σε Μπαρτσελόνα, 125 εκατ.)

Ο Ντεμπελέ παρά την μικρή του ηλικία έδειξε πόσο καλός είναι και πόσο καλός μπορεί να γίνει στο μέλλον. Οι Καταλανοί είχαν πουλήσει τον Νεϊμάρ στην Παρί και έψαχναν τον αντικαταστάτη του.

Ο Γάλλος έμοιαζε να είναι ο ιδανικός, με τους «μπλαουγκράνα» να προσφέρουν στους Βεστφαλούς το μεγάλο αυτό για να τον κάνουν κάτοικο Βαρκελώνης.

3. Κιλιάν Εμπαπέ (από Μονακό σε Παρί Σεν Ζερμέν, 135 εκατ.)

Η Μονακό είχε πραγματοποιήσει μια καταπληκτική σεζόν έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ, τον οποίον προόριζαν για παρτενέρ του Νεϊμάρ στην επίθεση και σε συνδυασμό με τον Καβάνι να δημιουργήσουν μια ασυναγώνιστη τριπλέτα.

Ο Γάλλος αρχικά πήγε ως δανεικός, για να μην παραβιάσουν το Financial Fair Play και τελικά οι Παριζιάνοι έβγαλαν από τα ταμεία του το ποσό των 135.000.000 για να τον κάνουν οριστικά δικό τους.

2. Κουτίνιο (από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα, 145 εκατ.)

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ, τραβώντας το ενδιαφέρον των Καταλανών που ήθελαν όσο τίποτα να τον κάνουν δικό τους. Ο Κουτίνιο πίεσε με τη σειρά του για να φύγει.

Τελικά οι δύο ομάδες τα βρήκαν στα 145.000.000 και ο Βραζιλιάνος ντύθηκε στα «μπλαουγκράνα», χωρίς όμως ακόμα να έχει δικαιολογήσει τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για λογαριασμό του.

1. Νεϊμάρ (από Μπαρτσελόνα σε Παρί Σεν Ζερμέν, 222 εκατ.)

Όταν η Μπαρτσελόνα αποκτούσε τον Βραζιλιάνο από την Σάντος, έβαλε ρήτρα στο συμβόλαιο του πως αν κάποια ομάδα ήθελε να τον κάνει δικό της θα έπρεπε αν δώσει το ποσό των 222.000.000 ευρώ.

Κανείς δεν πίστευε πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, εκτός από τους ιδιοκτήτες της Παρί, που πλήρωσαν τη ρήτρα και έκαναν τον Νεϊμάρ την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Με το ποσό να είναι πολύ δύσκολο να πλησιαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ