La Liga: Δαπάνησε πάνω από 800 εκατ. σε ένα μήνα!

La Liga: Δαπάνησε πάνω από 800 εκατ. σε ένα μήνα!

Οι ισπανικοί σύλλογοι έχουν ξοδέψει φέτος το καλοκαίρι ήδη, 808 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και είναι έτοιμοι να σπάσουν το υπάρχον ρεκόρ των 887 εκατομμυρίων (2018)!

Τεράστια ποσά εκταμιεύουν φέτος το καλοκαίρι στη La Liga…

Κάποιοι σύλλογοι λόγω της ανάγκης να αντισταθμίσουν μια άγονη σεζόν. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλοι σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους, να «σβήσουν» την απογοήτευση της περασμένης σεζόν, όπως συμβαίνει με την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος αγωνιούν να ικανοποιήσουν τις δικές τους προτεραιότητες.

Η θερινή μεταγραφική περίοδος του 2019 έχει ήδη δει τις ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος να ξοδεύουν 808 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο (και οι συμφωνίες των Ζοάο Φέλιξ και Αντουάν Γκριεζμάν δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί) και είναι προς το παρόν σε καλό δρόμο,για να σπάσουν το ρεκόρ όλων των εποχών, ξεπερνώντας εύκολα εκείνο της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, όπου δαπάνησαν 887 εκατομμυρία ευρώ!

Το ισπανικό πρωτάθλημα βρίσκεται αυτήν την στιγμή μπροστά τόσο από τη γερμανική Bundesliga (434 εκατομμύρια ευρώ) και τη Serie A, 352 όσο και από τις ομάδες των Premier League (197 εκατ.) και Ligue 1 (36 εκατομμύρια).

Η Ρεάλ Μαδρίτης για άλλη μια φορά είναι στην κορυφή της λίστας με τους… ανοιχτοχέρηδες.

Οι Μαδριλένοι έχουν ήδη βγάλει από τα ταμεία τους 303 εκατομμύρια ευρώ! Φέρνοντας στην πρωτεύουσα της Ισπανίας τους Εντέν Αζάρ (100 εκατ.) , Γιόβιτς (60), Μεντί (48), Μιλιτάο (50) και Ροντρίγκο (45)! Η Μπάρτσα έχει ξοδέψει 75 εκατομμύρια ευρώ για τον Ντε Γιόνγκ,με τη συμφωνία του Αντούαν Γκριεζμάν να μην είναι ακόμα επιβεβαιωμένη αλλά να κοστίζει 120 εκατ.! Με την πώληση του Γάλλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης ετοιμάζεται να αποκτήσει τον Ζοάο Φέλιξ της Μπενφίκα (120 εκατ.), ενώ ο Μάρκος Γιορέντε είναι ήδη Ροχιμπλάνκος με 35 εκατομμύρια.

Τι έχουν κάνει έως τώρα οι ομάδες από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης;

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ. Η Μάντσεστερ Σίτι γράφεται πως προσέφερε 95 εκατ. Ευρώ στη Νάπολι για τον Κουλίμπαλι, αλλά υπάρχει γενικά μια προσεκτική προσέγγιση στην τρέχουσα μεταγρφική αγορά όσον αφορά τις αγγλικές ομάδες Πρέμιερ Λιγκ, μετά από χρόνια που αγόραζαν χωρίς φειδώ και από το πάνω ράφι. Ο Ραούλ Χιμένες που μετακόμισε στη Γουλβς έναντι 38 εκατομμυρίων. Ο Πάμπλο Φορνάλς από τη Βιγιαρεάλ  πήγε στη Γουέστ Χαμ και ο Ντάνι Ινγκς που εντάχθηκε στην οικογένεια της Σαουθάμπτον είναι οι τρεις μεγαλύτερες… δαπάνες από τους Άγγλους φέτος.

BUNDESLIGA. Πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από γερμανικούς συλλόγους, με την Μπάγερν Μονάχου να αγοράζει τον Λούκας Ερνάντες από την Ατλέτικο Μαδρίτης, μεταγραφή που είναι έως τώρα η πιο δαπανηρή. Η Μπάγερν ενδιαφέρεται επίσης να εξασφαλίσει την υπογραφή του Σανέ της Μάντσεστερ Σίτι με την αγγλική πλευρά να απορρίπτει ήδη μια προσφορά ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΕΡΙΑ Α. Αν πιστεύουμε στις φήμες, η Serie A θα μπορούσε σύντομα να κάνει μια εκτόξευση, μέσω των Πολ Πογκμπά και Ματίας Ντε Λιχτ που φημολογείται ότι μετακομίζουν στο Τορίνο και τη Γιουβέντους. Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ένα ακόμα μεγάλο όνομα που ενδεχομένως αγωνιστεί τη νέα σεζόν σε ιταλικό έδαφος, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο.

LIGUE 1. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι συνήθως η ομάδα που θα ηγηθεί στο… ξέσπασμα των δαπανών στη Γαλλία, αλλά με τη σκιά του Financial Fair Play πάνω από το κεφάλι της, λόγω των περυσινών επιλογών της, δεν έχει ακόμα ανοίξει το βιβλιάριο επιταγών. Από την άλλη οι φημολογούμενοι έξοδοι είναι πολλές. Ο Μούσα Ντεμπελέ της Λυών και ο Νικολά Πεπέ της Λιλ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Αγγλία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ