Ζοάο Φέλιξ: Το μεγαλύτερο λάθος στην Ιστορία της Πόρτο

Ζοάο Φέλιξ: Το μεγαλύτερο λάθος στην Ιστορία της Πόρτο

Ο παίκτης που οι Δράκοι απέρριψαν γιατί... δεν έκανε, ανήκει πλέον στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έχει ρήτρα 350.000.000 ευρώ!

Οι τοίχοι στο παιδικό του δωμάτιο έχουν αφίσες του Κακά και το όνομά του συνοδεύουν εκφράσεις όπως: «ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο», το «παιδί θαύμα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου», κ.λ.π Το βράδυ της Τετάρτης (03/07) η Ατλέτικο Μαδρίτης τον έκανε δικό της, εκταμιεύοντας 120 εκατομμύρια ευρώ, τη ρήτρα δηλαδή που του είχε βάλει η μέχρι πρότινος ομάδας του η Μπενφίκα, και αφήνοντας με την… όρεξη όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ που έριζαν για την υπογραφή του.

Ο Ζοάο Φέλιξ, περί ου ο λόγος,  ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Έχει ήδη ξεχάσει την πρώτη απόρριψη στα 14, όταν στις Ακαδημίες της Πόρτο έκριναν ότι ο έφηβος Ζοάο είναι ψηλόλιγνος και δύσκολα θα κατάφερνε να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο του σήμερα.

Έκαναν τραγικό λάθος.

Σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών ο Φέλιξ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία με την Β΄ομάδα της Μπενφίκα. Ήταν, επίσης, και ο νεότερος σκόρερ. Σε αυτή την ηλικία κλήθηκε και στην Κ21 της Πορτογαλίας, «πηδώντας» τρεις ηλικιακές κατηγορίες. Σε ηλικία 19 ετών και 152 ημερών, στο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Άιντραχτ στο Ντα Λουζ, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ που πετυχαίνει χατ τρικ.

Σε ηλικία 19 ετών και… 235 ημερών, ο Φέλιξ έγινε η  πιο ακριβή μεταγραφή παίκτη της Μπενφίκα, η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή έφηβου άσου (μετά τον Κιλάν Μπαπέ), η πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο παίκτης που πουλήθηκε πιο ακριβά από οποιονδήποτε άλλο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα… και πέρα από όλα τα παραπάνω, ο Ζοάο Φέλιξ πλέον για να αλλάξει γειτονιά, πρέπει κάποιος σύλλογος να εκταμιεύσει ένα ποσό της τάξεως των 350.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, αφού αυτή είναι η ρήτρα που έβαλε η Ατλέτικο στο νέο της «διαμάντι»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ