Μπλεξίματα με την εφορία για Πικέ: πληρώνει 2.1 εκατομμύρια

Μπλεξίματα με την εφορία για Πικέ: πληρώνει 2.1 εκατομμύρια

Ο πολύπειρος αμυντικός της Μπαρτσελόνα, καλείται να πληρώσει 2.1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή σχετικά με τα δικαιώματα της εικόνα του.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να καταβάλει 2,1 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, αφού το εθνικό δικαστήριο απέρριψε τη διοικητική προσφυγή που είχε ασκηθεί για να σταματήσει η απόφαση του Κεντρικού Οικονομικού Διοικητικού Δικαστηρίου.

Το ποσό που θα καταβάλει ο Καταλανός θα περιλαμβάνει τα πρόστιμα και τους φόρους που αντιστοιχούν στα έτη 2008, 2009 και 2010.

Ο Ζεράρ Πικέ είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα της εικόνας στην εταιρεία Kerad Project το 2006 για να πληρώσει λιγότερα χρήματα στην εφορία. Με αυτήν την κίνηση, ο παίκτης πλήρωσε τον φόρο εταιρειών με συντελεστή 30% αντί να φορολογηθεί ως φυσικό πρόσωπο στο IRPF, το οποίο θα είχε λάβει φόρο 45%.

Η απόφαση του Δικαστηρίου που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 καταδίκασε τον Πικέ να καταβάλει 1.457.855,61 ευρώ για τους καθυστερούμενους φόρους κατά τα έτη 2008 έως 2010 και πρόσθεσε πρόστιμα 678.012,59 ευρώ.

Ο παίκτης της Μπάρτσα εξακολουθεί να μπορεί να προσβάλει την απόφαση του εθνικού δικαστηρίου και να ασκήσει αναίρεση,για να θέσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ