Σιμεόνε: «Το στυλ παιχνιδιού της Ρεάλ εξαρτάται από το πορτοφόλι της, η Σίτι δεν έχει Ιστορία»

Σιμεόνε: «Το στυλ παιχνιδιού της Ρεάλ εξαρτάται από το πορτοφόλι της, η Σίτι δεν έχει Ιστορία»

Για την αλλαγή σελίδας στην Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που αναφέρθηκε επίσης στους συλλόγους που έχουν Ιστορία και συγκεκριμένη ταυτότητα.

Ξέρει πως πλέον η ομάδα του, που απέκτησε φήμη ως «η ομάδα του λαού», δεν λογίζεται ως τέτοια. Τα δεδομένα άλλαξαν τα τελευταία χρόνια για την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο προπονητής της, Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Έχοντας σπαταλήσει πολλά χρήματα αυτό το καλοκαίρι, αγωνιζόμενη στο υπερσύγχρονο Wanda Metropolitano, η Ατλέτι απέχει πολύ από αυτό που ήταν, όταν ο Αργεντινός κόουτς ανέλαβε τα ηνία της το 2011.

«Όχι, όχι πια», δήλωσε ο Τσόλο ερωτηθείς για το αν η Ατλέτικο είναι ακόμα η ομάδα του Λαού.

«Τώρα έχουμε ένα εξαιρετικό στάδιο και το επόμενο έτος θα ανοίξουμε ένα νέο εκπαιδευτικό κέντρο σε επίπεδο που αξίζει σε αυτόν τον σύλλογο. Τώρα έχουμε μια καλή διοίκηση, νέο γήπεδο και εγκαταστάσεις, έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε παίκτες όπως ο Τόμας Λεμάρ και ο Ζοάο Φέλιξ.

Ενθουσιασμένος μεν, αλλά πατώντας γερά στη γη, ο Σιμεόνε γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς για την Ατλέτι και απαιτείται σκληρή δουλειά, αν θέλει η ομάδα να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε, «είναι μια στιγμή ανανέωσης, σημαντικοί ηγέτες έφυγαν. Θα πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας και για να το κάνουμε αυτό μπορούμε μόνο να σκεφτόμαστε μέρα με τη μέρα.

Πάντα σκέφτομαι έτσι, αλλά ίσως αυτό να ξεθωριάζει, οπότε πρέπει να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Το να πούμε πως θα παλέψουμε για τον τίτλο της επόμενης σεζόν, θα ήταν πρόωρο, ανώριμο εκ μέρους μας»

Όσο για τις ομάδες που έχουν «ταυτότητα» ο Τσόλο ήταν σαφής: «Όταν οι προπονητές αναλαμβάνουμε μια ομάδα, πρέπει να καταλάβουμε την ιστορία της, αν δεν το καταλάβουμε, είμαστε προορισμένοι να αποτύχουμε. Αν δεν αισθάνομαι αυτήν την ουσία, δεν πηγαίνω σε ένα σύλλογο.

Από τη στιγμή που θα συμφωνήσω να αναλάβω τα ηνία ενός συλλόγου το αμέσως επόμενο πράγμα που οφείλει να κάνει ένας προπονητής είναι να ρωτήσει: Ποια είναι η ιστορία αυτού του συλλόγου; Και να διαμορφώσεις το στυλ παιχνιδιού σου, στην ιστορία αυτού.

Ο Άγιαξ για παράδειγμα έχει μια συγκεκριμένη σχολή. Η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης επίσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όχι, διότι μεταλλάσσεται ανάλογα με το ταλέντο των παικτών της. Ο τρόπος παρουσίασής της είναι πάντα ανάλογος με το πορτοφόλι της.

Επίσης, υπάρχουν ομάδες που γεννιούνται, όπως η Σίτι που δεν έχει ιστορία, αλλά σιγά-σιγά περικλείει τον εαυτό της σε αυτό που ο Γκουαρδιόλα σηματοδοτεί ως το μονοπάτι της»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ