Ανσού Φατί: Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το «διαμάντι» της Μπαρτσελόνα

Ανσού Φατί: Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το «διαμάντι» της Μπαρτσελόνα

Ο Ανσού Φατί έγινε ο πιο μικρός παίκτης που σκοράρει και δίνει ασίστ στο ίδιο ματς στην ιστορία της La Liga αλλά και ο νεότερος της Μπαρτσελόνα που ξεκίνησε ποτέ βασικός στο «Καμπ Νου».

Κι όταν σταματήσει ο Μέσι, ποιος; Αναρωτιούνται πολλοί, οπαδοί της Μπαρτσελόνα και μη και φαίνεται πως ο Ανσού Φατί αρχίζει να δίνει την απάντηση. Υπερβολικό; Μπορεί. Ο μικρός μάγος των Καταλανών πάντως, πριν ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και όχι άδικα, γεμίζει με προσδοκίες τους οπαδούς της ομάδας του.

Αρχικά, στο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα, στο ματς κόντρα στην Μπέτις για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, πέρασε αλλαγή στην θέση του Κάρλες Πέρεζ στο 78′ και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μπάρτσα, σε ηλικία 16 ετών και 298 ημερών. Πίσω μόνο από τον Βίσενκ Μαρτίνεθ ο οποίος τον Οκτώβριο του 1941 είχε αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης όντας 16 ετών και 280 ημερών.

Μια εβδομάδα μετά, στο ματς κόντρα στην Οσασούνα, σκόραρε για το 1-1 και σε ηλικία 16 ετών και 304 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» αφήνοντας πίσω τους Μπόγαν Κρκιτς και Λιονέλ Μέσι.

Παράλληλα ο Φατί με εκείνο το γκολ έγινε και ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga μετά τους Φαμπρίς Ολίνγκα και Ίκερ Μουνιαΐν.

Για να έρθει το βράδυ του Σαββάτου το ματς με την Βαλένθια όπου μέσα σε επτά λεπτά έκανε τα πάντα. Γκολ στο 2′ και ασίστ για τον Ντε Γιόνγκ στο 7′ με το «διαμαντάκι» από την Γουινέα-Μπισάου να γίνεται έτσι ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που σκοράρει και δίνει ασίστ στο ίδιο ματς.

Στο ματς με τις «νυχτερίδες» όμως, ο Φατί έσπασε κι άλλο ένα ρεκόρ, πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Συγκεκριμένα έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης, στην σύγχρονη ιστορία, που ξεκινά βασικός για την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», ξεπερνώντας τον Μαρκ Μουνιέσα που κατείχε τα πρωτεία από το 2009.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ