Πρόεδρος La Liga: «Το θέμα του El Clasico είναι και κρατικό πρόβλημα»

Πρόεδρος La Liga: «Το θέμα του El Clasico είναι και κρατικό πρόβλημα»

Ο Πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, τοποθετήθηκε για την υπόθεση «El Clasico» και τόνισε πως ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων αποτελεί εθνικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την διεξαγωγή του «EL Clasico», εν μέσω της κοινωνικοπολιτικής αναταραχής που επικρατεί στην Καταλονία, απασχολεί όλη την Ισπανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της La Liga, Χαβιέ Τέμπας.

Όπως είναι γνωστό το μεγάλο παιχνίδι που ανυπομονεί να παρακολουθήσει (κάθε χρόνο) όλος ο πλανήτης, είχε προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στο «Camp Nou», ωστόσο η κατάσταση στην Βαρκελώνη «δένει» τα χέρια των ιθυνόντων.

Η πρόταση της La Liga να αντιστραφεί το παιχνίδι και οι δύο ομάδες να παίξουν πρώτα στο «Santiago Bernabeu» και στον δεύτερο γύρο στην έδρα της Μπαρτσελόνα, απορρίφθηκε και τα προβλήματα «φούσκωσαν» ακόμα περισσότερο, λόγω της άρνησης των δύο συλλόγων.

Η Ισπανική Ομοσπονδία αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου στο «Camp Nou», ως μοναδική λύση που απέμεινε.

Δυστυχώς η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από την στιγμή που η La Liga αντιπροτείνει την 7η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του «El Clasico». Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα, με την διοργανώτρια αρχή να τα μεταφέρει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

Η πρόταση της Ισπανικής Ομοσπονδίας για τις 18/12, συμπίπτει με αγώνες του Copa del Rey. Μπορεί αμφότερες οι δύο ομάδες να μην έχουν αγωνιστική υποχρέωση, ωστόσο η ιθύνοντες της La Liga θέλουν να αγωνιστούν Σαββατοκύριακο προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή τηλεθέαση.

«Το θέμα του El Clasico είναι κρατικό πρόβλημα, δεν το βλέπω μόνο ως πρόβλημα της Βαρκελώνης», δήλωσε ο Τέμπας όπως ανέφερε η «ESPN FC».

«Θέλαμε να αναστρέψουμε την έδρα των παιχνιδιών για να καθυστερήσουμε (το παιχνίδι στο Camp Nou) όσο το δυνατόν περισσότερο. Η 18 Δεκεμβρίου δεν έχει επιλεγεί με την συμφωνία της  La Liga», πρόσθεσε ο Τέμπας.

Για την νέα ημερομηνία και την ενημέρωση από τις Αρχές: «Αυτό που γνωρίζαμε από την αστυνομία και από τις πληροφορίες μας ήταν ότι ήταν επικίνδυνο να παίξουμε στις 26 Οκτωβρίου. Δεν ξέρω τα στοιχεία της Βαρκελώνης πρέπει να πω όμως, ότι αυτή η ημερομηνία, 18 Δεκεμβρίου, θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη».

«Για εμάς, είναι σημαντικό να παίξουν Σαββατοκύριακο και  μεσημέρι, η ώρα έναρξης για το πρώτο El Clasico επιλέγεται πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη την Ασία.

Τώρα, καθώς πρόκειται για νυχτερινό παιχνίδι, υπάρχουν πολλές χώρες που θα το χάσουν. Από τη Σαουδική Αραβία στην Ιαπωνία και μέχρι την Αυστραλία θα κοιμούνται», σχολίασε για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις σε άλλες ηπείρους.

Η τελευταία κίνηση της La Liga, ήταν η ανακοίνωση πως θα  κυνηγήσει στα δικαστήρια την επιλογή της τελικής ημερομηνίας του «El Clasico».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ