Εκτελέσεις φάουλ: Εσύ ξέρεις ποιοι είναι οι 10 με τα περισσότερα γκολ;

Εκτελέσεις φάουλ: Εσύ ξέρεις ποιοι είναι οι 10 με τα περισσότερα γκολ;

Έρευνα του «Opta», αποκάλυψε ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Αλλά η υπόλοιπη 10άδα, κρύβει εκπλήξεις.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί μετά από μια ωραία εκτέλεση φάουλ, πόσα τέρματα να έχει σκοράρει αυτός με αυτόν τον τρόπο; Το έχει ξανακάνει; Είναι μέσα στη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ;

Το «Opta» έχει την απάντηση και to10.gr σας παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους σκόρερ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ από το 2006 και μετά.

1. Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα κατέχει την πρωτιά και στη συγκεκριμένη λίστα καθώς έχει σε 345 προσπάθειες 33 γκολ. Μιλάμε, λοιπόν, για ποσοστό 9,6%.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο

Δε θα μπορούσε από το ρεπερτόριο ενός πλήρους παίκτη όπως ο Κριστιάνο να λείπουν τα γκολ με εκτελέσεις φάουλ. Ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους έχει πετύχει 29 τέρματα σε 451 προσπάθειες. Το ποσοστό του Ρονάλντο είναι 6,9%.

3. Μίραλεμ Πιάνιτς

Ο Βόσνιος κεντρικός μέσος της Γιουβέντους έχει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει αφού εκτελεί όλα τα φάουλ στη Γιουβέντους και στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Πιάνιτς έχει σκοράρει 16 τέρματα σε 180 προσπάθειες, με το ποσοστό του να είναι στο 8,9%.

4. Χουάν Αράνγκο

O 39χρονος Βενεζουελάνος αριστερός χαφ από το 2006 και μετά έχει πετύχει 16 γκολ με εκτελέσεις φάουλ σε 193 προσπάθειες, ήτοι 8,3%.

5. Αντρέα Πίρλο

Από μία τέτοια λίστα δε θα μπορούσε να λείπει ο παλαίμαχος Ιταλός. Ο πρώην παίκτης των Μίλαν και Γιουβέντους έχει 16 τέρματα σε 227, με το ποσοστό του να ανέρχεται 7%.

6. Γουέντελ Ζεράλδο

Ο Βραζιλιάνος αριστερός χαφ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο είναι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ με εκτελέσεις φάουλ από το 2006 και μετά. Συγκεκριμένα, ο Γουέντελ έχει σκοράρει 14 φορές σε 128 προσπάθειες, με ποσοστό 10,9%.

7. Ντιέγκο

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός χαφ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Ντιέγκο σκόραρε 13 φορές στα 84 φάουλ, τα οποία εκτέλεσε και το ποσοστό του ανέρχεται στο 15,5%.

8. Φραντσέσκο Λόντι

Ο 35χρονος αμυντικός χαφ έχει εκτελέσει 103 φάουλ και τα 13 από αυτά έχουν καταλήξει στα δίχτυα,. Το ποσοστό του είναι 12,8%.

9. Χακάν Τσαλχάνογλου 

Ο προτελευταίος παίκτης της λίστας είναι και ο νεαρότερος. Μπορεί να βρεθεί ακόμα και στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης; λίστας αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Ο Τσαλχάνογλου έχει σκοράρει 12 φορές σε 133 προσπάθειες, με το ποσοστό του να είναι 9%.

10. Μισέλ Μπάστος

Ο 36χρονος πριν περίπου δύο μήνες ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους. Από το 2006 και μετά από τις 174 φορές που έστησε τη μπάλα για να εκτελέσει φάουλ, οι 12 κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα. Δηλαδή ποσοστό 6,9%.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

@leomessi has scored more free-kicks in Europe’s top five leagues than any other player since 2006/07… but some legends are still in the top 10. 🎯

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Squawka Football (@squawkafootball) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ