Clásico : Τι ανέφεραν για το παιχνίδι τα πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο (pics)

Clásico : Τι ανέφεραν για το παιχνίδι τα πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο (pics)

Αποθεωτικά ήταν τα πρωτοσέλιδα τόσο την Ισπανία, όσο και ανά τον κόσμο, για τον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Ρεάλ στο Clásico (3-0). Μόνο οι Μαδριλένικες εφημερίδες «καταπιάστηκαν» με τη Βασίλισσα.

Η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε σε περίπατο το χθεσινό Clásico κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-0), με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς σημείωσε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων και έδωσε την ασίστ για το τρίτο.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ «φιγουράρει» στα πρωτοσέλιδα τόσο των Καταλανικών εφημερίδων, που γιορτάζουν τα επινίκια, όσο και αρκετών άλλων ανά τον κόσμο, που υποκλίνονται στο μεγαλείο του 30χρονου επιθετικού. Αντίθετα, στις Μαδριλένικες εφημερίδες υπάρχει έντονος σκεπτικισμός και κριτική για τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Τι ανέφεραν οι ισπανικές εφημερίδες:

SPORT: «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

Η Καταλανική Sport εύχεται Καλά Χριστούγεννα στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο τον Λιονέλ Μέσι να πανηγυρίζει, ενώ στη λεζάντα της αναφέρει: «Μια κολοσσιαία Μπάρτσα πέρα από το Μπερναμπέου και έκρινε το πρωτάθλημα, όντας 14 βαθμούς μπροστά από τη Ρεάλ».

Mundo Deportivo: «BEST14L»

Η Mundo Deportivo αφιέρωσε και αυτή το πρωτοσέλιδο της στον Μέσι, έχοντας σαν τίτλο ένα λογοπαίγνιο. Η Καταλανική εφημερίδα αποκάλεσε τον Αργεντίνο «κτηνώδη», με την λέξη να «κρύβει» μέσα της τον αριθμό 14 (όση και η διαφορά της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ) και το Best (καλύτερος, που αναφέρεται στον Μέσι). Στη λεζάντα της η Mundo τονίζει: «Μ’ ένα τεράστιο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάρτσα πέρασε από το Μπερναμπέου και άφησε τη Ρεάλ 14 βαθμούς πίσω».

 

AS: «Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΦΕΥΓΕΙ»

Στην Μαδρίτη κυριαρχεί ο σκεπτικισμός μετά τον διασυρμό της Ρεάλ στο Clásico. «Η Μπάρτσα (ξε)φεύγει» αναφέρει η AS, η οποία άσκησε κριτική στον Ζινεντίν Ζιντάν για την επιλογή του να αφήσει εκτός του Ίσκο. «Ο Ζιντάν ρίσκαρε με τον Κόβατσιτς αντί για τον Ίσκο και του βγήκε σε κακό» γράφει χαρακτηριστικά.

MARCA: «ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ»

Στην ίδια κατεύθυνση με την AS κινείται και η Marca. Η έτερη Μαδριλένικη εφημερίδα «φιλοξενεί» στο πρωτοσέλιδο της τον Ζινεντίν Ζιντάν σε μια σκεπτική στάση και με σκυμμένο το κεφάλι, με τον τίτλο να είναι ανάλογος. «Η Μπάρτσα χόρεψε την αγνώριστη Ρεάλ, θύμα των τακτικών λαθών. Ο κόσμος αποδοκίμασε ξανά τον Μπενζεμά. Η Ρεάλ πάει για διακοπές όντας 14 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο» έγραψε για την Βασίλισσα, ενώ για την ομάδα της Καταλονίας ανέφερε: «Είναι ήδη πρωταθλήτρια χειμώνα και σχεδόν καλοκαιριού».

Τι έγραψαν οι εφημερίδες ανά τον κόσμο:

L’ EQUIPE: «Ο Μέσι πάγωσε τη Ρεάλ»

Μέσι και στο πρωτοσέλιδο της Equipe, η οποία δημιουργεί την αντίθεση του Αργεντινού που πανηγυρίζει με τον πεσμένο Κριστιάνο Ρονάλντο. «Ο Αργεντινός έκρινε το Clásico και επέτρεψε στην Μπάρτσα να συνεχίσει την κυριαρχία στη La Liga. Οι Μαδριλένοι χάνουν έδαφος ως προς την υπεράσπιση του τίτλου τους» αναφέρει στη λεζάντα της η γαλλική εφημερίδα.

La Gazzetta Sportiva: «Ο ιδιοφυής Μέσι έβαλε οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε νίκη μέσα στη Μαδρίτη και βλέπει πρωτάθλημα»

Η ιταλική Gazzetta Sportiva δεν αφιέρωσε, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι του πρωτοσέλιδου της στην μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα, με κεντρικό πρόσωπο τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο αποκάλεσε ιδιοφυία. «Ο Λέο με γκολ και ασίστ έκανε δικό του το Clásico» γράφει χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρει και τις δηλώσεις του Ζιντάν, ο οποίος είπε πως: «ήταν η χειρότερη ήττα».

Corierre dello Sport: «Show της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ που καταρρέει»

Και η έτερη ιταλική εφημερίδα, Corierre dello Sport, ανέφερε τη νίκη της Μπαρτσελόνα στα «ψιλά γράμματα της», αναφερόμενη στο Clásico με λακωνικό τρόπο. «Τρία γκολ στο Μπερναμπέου και ο Ζιζού με 14 βαθμούς λιγότερους πρέπει να κυνηγήσει τον Μέσι» αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης.

Olé: «Χριστούγεννα Μέσι»

Αποθεωτικό για τον Λιονέλ Μέσι ήταν το κομμάτι του πρωτοσέλιδου που αφιέρωσε η Αργεντίνικη Olé, με τον τίτλο «Χριστούγεννα Μέσι» να είναι χαρακτηριστικός. «Τρομερός Λέο. Ήταν πρωταγωνιστής του ντέρμπι, με την Μπάρτσα να διαλύει με 3-0 την Ρεάλ, και πλέον είναι και πρώτος σκόρερ του έτους με 54 γκολ» ήταν η λεζάντα που συνόδευσε την πανηγυρική φωτογραφία του Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ