Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Σοσιεδάδ (2-2) – Γκριεζμάν και Σουάρες τα γκολ για τους Μπλαουγκράνα – Την Τετάρτη (18/12) το ντέρμπι με την Ρεάλ.

Λίγες ημέρες πριν το Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης (18/12) στο «Καμπ Νόου», η Μπαρτσελόνα γκέλαρε στη χώρα των Βάσκων απέναντι στην μαχητική Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους Μπλαουγκράνα να μένουν στο 2-2 με την ομάδα του Ιμανόλ Αλγθουαθίλ, για την 17η αγωνιστικής της La Liga.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε πίσω στο σκορ στο 12’, όταν οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Ογιαρθάμπαλ, ωστόσο, με γκολ των Γκριεζμάν και Σουάρες στο 38’ και 49’ αντίστοιχα, έφερε τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-1. Δύο γκολ, όμως, που δεν ήταν ικανά για να της χαρίσουν το τρίποντο της νίκης, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 62’ με τον Ισάκ.

Η Σοσιεδάδ μάλιστα έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με την Μπαρτσελόνα να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ανοέτα. Οι πρωταθλητές Ισπανίας έφτασαν τους 35 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στο ματς με της Ρεάλ με την Βαλένθια στο Μεστάγια για να δουν εάν θα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας όταν θα υποδεχθούν τους Μαδριλένους την ερχόμενη Τετάρτη στο Καμπ Νου για το εξ’ αναβολής Clasico. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει 34 βαθμούς, αλλά ένα ματς λιγότερο από την Μπαρτσελόνα.

Ανοιξε το σκορ η Σοσιεδάδ, γύρισε το ματς η Μπαρτσελόνα

Στο σημερινό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Σοσιεδάδ, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 10’ κέρδισαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μπουσκέτς πάνω στον Γιορέντε. Ο Ογιαρθάμπαλ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έκανε το 1-0.  Στο 30’ ο Πορτού έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και οκτώ λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκριεζμάν. Ο Σουάρες έβγαλε την κάθετη πάσα στον Γκριεζμάν, ο Γάλλος έσκαψε ωραία τη μπάλα και την στέλνει στα δίχτυα των Βάσκων για το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα αντιστράφηκαν, με τους Μπλαουγκράνα να μπαίνουν δυνατά και στο 49’ να κάνουν το 2-1.Ο Μπουσκέτς έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μέσι, αυτός έδωσε στον Σουάρες και Ουρουγουανός σκόραρε για την ολική ανατροπή.

Ισοφάρισαν και άγγιξαν την ανατροπή οι Βάσκοι

Η απάντηση της Σοσιεδάδ, ωστόσο, ήταν άμεση. Στο 62’ ο Μονρεάλ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Τερ Στέγκεν δεν καθάρισε τη φάση και ο Ίσακ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.  Στο 71’ οι γηπεδούχοι έχασαν τριπλή ευκαιρία για το 3-2, αλλά κανείς εκ των Όντεγκααρντ, Ογιαρθάμπαλ, Ουίλιαν Ζοζέ  κατάφεραν να σκοράρουν. Ετσι, το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις: 

Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγθουαθίλ): Ρεμίρο, Μονρεάλ, Θαλδούα, Γκεβάρα, Γιορέντε, Μερίνο, Πόρτου (59’ Γιανουζάι), Θουμπελδία, Όντεγκααρντ, Ογιαρθάμπαλ (85; Mπαρενετσέα), Ίσακ (65’ Ουίλιαν Ζοζέ).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα (73’ Σεμέδο), Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (73’ Αλενιά), Ράκιτιτς (79’ Βιδάλ) Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ