Λιονέλ Μέσι: Ο απόλυτος μύθος των Clasico

Λιονέλ Μέσι: Ο απόλυτος μύθος των Clasico

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος σκόρερ των ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και κυρίως ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των Clasico.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συγκρούονται απόψε (21:00) στο Καμπ Νου στο μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τις φέρει στην κορυφή της La Liga.

Οι δυο ομάδες είναι έτοιμες για μια σπουδαία «μάχη» από αυτές που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου απόψε θα βρίσκεται και ο άνθρωπος που άλλαξε όλη την ιστορία αυτών των τεράστιων παιχνιδιών. Ο λόγος φυσικά για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι ο απόλυτος μύθος των Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, ο ποδοσφαιριστής που έφερε τα πάνω κάτω στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και κυρίως αυτός που ξεπέρασε θρύλους που αγωνίστηκαν στις δυο ομάδες.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα η As, o Αργεντινός σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της κορυφαίας αναμέτρησης μπροστά από παίκτες όπως ο Χέντο, ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο Ραούλ και πολλοί ακόμη.

Ο Μέσι έχει σημειώσει 26 γκολ στα 41 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε με την Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ αυτών των αγώνων, είτε στο Καμπ Νου, είτε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και μάλιστα έχει φτάσει σε έναν αριθμό που μοιάζει αμφίβολο αν θα τον ξεπεράσει κανείς.

Η πρώτη φορά που πανηγύρισε ενάντια στους Μαδριλένους, ήταν την σεζόν 2006-07, με ένα γκολ όταν ήταν μόλις 19 ετών, γεγονός που τον κάνει και τον νεαρότερο παίκτη που σκόραρε σε Clasico. Από τότε έχουν υπάρξει -πολύ σπάνια- και σεζόν κατά τις οποίες ο Μέσι δεν έχει σκοράρει. Μόλις πέντε από τις 15 που έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία.

Μία από τις σεζόν που ο Μέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στη βασίλισσα ήταν η περασμένη, παρά το γεγονός πως και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές: στα δύο παιχνίδια της LaLiga και στους δύο ημιτελικούς του Copa del Rey.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τρία από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια (10-2 τα γκολ), όμως κανένα γκολ δεν πέτυχε ο διάσημος Αργεντινός. Ο Σουάρες σημείωσε πέντε και τα υπόλοιπα οι Κουτίνιο, Βιδάλ, Μάλκομ, Ράκιτιτς και Βαράν (αυτογκόλ). Αν και δεν σκόραρε λοιπόν ο Μέσι είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της ιστορία και που θα μείνει στο πάνθεον του κορυφαίο ντέρμπι στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ