Μπαρτσελόνα : Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Καμπ Νου

Μπαρτσελόνα : Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Καμπ Νου

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη, παρόλα αυτά φέτος έχει κάνει αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Καμπ Νου.

Την χειρότερη προσέλευση θεατών την τελευταία δεκαετία έχει η Μπαρτσελόνα φέτος στο Καμπ Νου, καθώς μέχρι τώρα έχει μέσο όρο 63.000 θεατές, τη στιγμή που μπορεί να φιλοξενήσει 99.354.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα είχε 79.000 φιλάθλους την σεζόν 2010-2011 και 78.700 τη περίοδο 2015-2016. Εκτός από το πρώτο παιχνίδι για το ισπανικό Super Cup με την Ρεάλ Μαδρίτης (1-3), στο οποίο έφτασε τους 89.514 θεατές, κανένα άλλο ματς μέχρι τώρα δεν ξεπέρασε τους 80.000.

Σημαντικό ρόλο στο χαμηλό μέσο όρο έπαιξε η απουσία φιλάθλων στον αγώνα της 1ης Οκτωβρίου με την Λας Πάλμας (3-0) για λόγους ασφαλείας, όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες, η αποχώρηση του Νεϊμάρ, αλλά και το πρόγραμμα, που έχει αφήσει για τον δεύτερο γύρο τους αγώνες με τη Ρεάλ, την Ατλέτικο, την Βαλένθια και τη Βιγιαρεάλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι και ο τουρισμός, καθώς στη Βαρκελώνη έχει μειωθεί αρκετά, με την πτώση τον Οκτώβριο να υπολογίζεται σε 4,7%, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων και των κοινωνικών κινητοποιήσεων που δημιουργούνται από το κίνημα ανεξαρτησίας.  Επίσης έχει μειωθεί σημαντικά η ροή στο κατάστημα και το Μουσείο των μπλαουγκράνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ