Μπαρτσελόνα: Δέκα χρόνια από την πρώτη 100αρα του Μέσι (pic & vid)

Μπαρτσελόνα: Δέκα χρόνια από την πρώτη 100αρα του Μέσι (pic & vid)

Ακριβώς δέκα χρόνια πριν, σε ματς κόντρα στην Σεβίλλη, ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο νεότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα που σκοράρει 100 γκολ με τους «μπλαουγκράνα». Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερα από 500 γκολ από τον Αργεντινό «μάγο».

Στα 22 του μόλις χρόνια, μια μέρα σαν σήμερα πριν ακριβώς δέκα χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να φτάσει τα 100 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και να γίνει ο νεότερος στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στην Σεβίλλη, η οποία αργότερα εξελίχθηκε στο αγαπημένο του θύμα (της έχει βάλει 37 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλη αντίπαλο) όταν με το πρώτο γκολ (ακολούθησε κι άλλο ένα) που πέτυχε στη νίκη των Καταλανών με 4-0, έφτασε τα 100.

Από τότε φυσικά δεν σταμάτησε να «ματώνει» τα δίχτυα με το κοντέρ πλέον να βρίσκεται στα 619 γκολ. Όσον αφορά πάντα σε αυτά που πέτυχε με τη φανέλα της ομάδας του χωρίς να υπολογίοζουμε τα γκολ του με την Εθνική ομάδα.

Το πρώτο του γκολ ήταν σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αλμπαθέτε την Πρωτομαγιά του 2005, το 200ο κόντρα στην Βαλένθια, το 300ο κόντρα στην Γρανάδα, το γκολ νούμερο 400 με την Αλμερία, κόντρα στην Ρεάλ το 500ο και το 600ο πέρσι με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Πλέον έχει βάλει πλώρη για τα 700 γκολ, κάτι που φαίνεται απίθανο να μην πετύχει.

🔟 years ago today, Leo Messi became the youngest player to score a century of goals for Barcelona 🔵🔴

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ