Αθλέτικ Μπιλμπάο για Ιγκουαΐν

Αθλέτικ Μπιλμπάο για Ιγκουαΐν

Σύμφωνα με τη Marca, o Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει βασκικές ρίζες και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, που παίζει μονάχα με Βάσκους, θα επιχειρήσει να τον αποκτήσει το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος από τη Γιουβέντους.

Η είδηση στην πρώτη της ανάγνωση φέρνει έκπληξη. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο τηρεί μια συγκεκριμένη πολιτική στους παίκτες που φορούν τη φανέλα της. Αυτή «λέει» πως πρέπει να προέρχονται μονάχα από τη χώρα των Βάσκων. Πως λοιπόν μπορεί να κινηθεί για την απόκτηση του Αργεντινού, με ρίζες από το Μπρεστ της Γαλλίας, Γκονσάλο Ιγκουΐν;

Την απάντηση δίνει η Marca, η οποία αποκαλύπτει και την είδηση του ενδιαφέροντος των Βάσκων για τον πολύπειρο επιθετικό που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Γιουβέντους.

Ο «Πιπίτα» είναι δισέγγονο Βάσκου, ο οποίος μετανάστευσε στην Αργεντινή. Και κάπως έτσι περνάει το… κριτήριο για να φορέσει τη φανέλα της Αθλέτικ, αν φυσικά το ενδιαφέρον προχωρήσει.

Μάλιστα, ο Χόρχε Ιγκουαΐν, πατέρας του Γκονσάλο, που είχε αγωνιστεί στη Ligue 1 της Γαλλίας με τη φανέλα της Μπρεστ, είχε μιλήσει για τις βασκικές ρίζες της οικογένειας, όταν ο γιος του Φεντερίκο αγωνιζόταν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ: «Ο πατέρας μου μου έλεγε πάντα ότι οι Βάσκοι δεν είναι ούτε Ισπανοί, ούτε Γάλλοι. Είναι μονάχα Βάσκοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ