«Όλα τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν πριν τις 30 Ιουνίου»

«Όλα τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν πριν τις 30 Ιουνίου»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα τα πρωταθλήματα θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Την πεποίθησή του πως παρά την πανδημία του κορωνοϊού που έχει «χτυπήσει» την Ισπανία (οδηγώντας τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), το πρωτάθλημα της LaLiga (αλλά και τα υπόλοιπα) θα ολοκληρωθεί κανονικά μέσα τους επόμενους μήνες -από τη στιγμή που μετατέθηκε για τον Ιούνιο του 2021 το Euro2020- εξέφρασε ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας σε (τηλεφωνική) συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «AS».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η στρατηγική μας ήταν ξεκάθαρη εξαρχής. Είχαμε τονίσει πως περιμένουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στην πορεία και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί κανονικά. Η UEFA πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση με την αναβολή του Euro και την έχουμε ευχαριστήσει ήδη γι’ αυτό. Πρέπει όλοι μας να δείξουμε αλληλεγγύη από την πλευρά μας προς την UEFA, διότι υπάρχουν και οι δικές της διοργανώσεις».

Aν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα:

«Εάν δεν καταστεί εφικτό να γίνουν παιχνίδια σε λίγους μήνες, τότε η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί. Υπάρχουν δύο πτυχές πάνω σ’ αυτό. Το αθλητικό κομμάτι, για το οποίο θα εργαστούμε εκείνη την περίοδο για το πώς θα πράξουμε και τι θα αποφασίσουμε και το οικονομικό κομμάτι, το οποίο πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψιν μας εάν έρθει εκείνη η ώρα. Πιστεύουμε ωστόσο, ότι μετά τη μετάθεση του Euro2020, υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθούν κανονικότατα οι εγχώριες διοργανώσεις».

Για το αν στο πλάνο της Λίγκας, υπάρχει και το ενδεχόμενο να στεφθεί πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα:

«Δεν ξέρω. Θα δείξει ο χρόνος. Υπάρχουν πολλά να πούμε γι’ αυτό, αλλά δεν είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας τούτη τη στιγμή. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για τέτοια μελλοντικά ζητήματα, που δεν χρειάζεται να συζητηθούν τώρα. Ποιος ο λόγος να μιλάμε τώρα για το ποιος θα κερδίσει τη Λίγκα, ποιος θα προβιβαστεί και ποιος θα υποβιβαστεί; Τώρα όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στο πως θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση».

Για την οικονομική ζημιά:

«Μπορεί να περιοριστεί η οικονομική ζημιά εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο μαζί με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία».

Για το ενδεχόμενο να επεκταθεί η αγωνιστική δράση στα ισπανικά γήπεδα και μετά τις 30 Ιουνίου:

«Το σενάριο που δουλεύουμε αναφέρει ότι όλα θα ολοκληρωθούν πριν τις 30 Ιουνίου. Όλα τα σχέδια που περιγράφονται εδώ έχουν και προβλήματα. Η δική μας σκέψη είναι ότι η LaLiga θα έχει τελειώσει ως τότε. Κι όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις, όχι μόνο η δική μας Λίγκα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Σε κάποιες χώρες υπάρχει πρόθεση να αρχίσει το πρωτάθλημα τους στα μέσα Μαΐου και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμες πλέον ως τον Ιούνιο.

Υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα και το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και το πρωτάθλημα Δανίας, αν θυμάμαι σωστά, έχουν αρκετούς αγώνες και έπειτα πρέπει να το δούμε με προσοχή.

Αν τελειώσουμε στις 30 Ιουνίου, όπως θέλουμε, πρέπει να δούμε πότε θα είναι η τελευταία ημερομηνία που μπορούμε να ξεκινήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις, τότε η προτελευταία κ.ο.κ. Πρέπει να εργαστούμε προς τα πίσω, σε σχέση με αυτό που πολλοί έχουν στο μυαλό τους. Δεν είναι μόνο το πότε πρόκειται να αρχίσει κάτι, αλλά μέχρι μπορείτε να παίξεις το τελευταίο ματς. Κι από εκεί να ξεκινήσεις την οργάνωση προς τα πίσω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ