Αρνάιθ, όπως λέμε «αποκάλυψη» (τώρα)!

Αρνάιθ, όπως λέμε «αποκάλυψη» (τώρα)!

Ο 22χρονος επιθετικός με τρία γκολ σ’ ισάριθμα ματς, είναι πρώτος σκόρερ της Μπάρτσα στο Κύπελλο, χτυπάει την «πόρτα» της πρώτης ομάδας της, ενώ αποτελεί μεταγραφικό στόχο αγγλικών ομάδων.

Σε «πεδίον δόξης λαμπρόν» εξελίσσεται ο θεσμός του Κυπέλλου για τον Χοσέ Αρνάιθ. Ο 22χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, στις πρώιμες φάσεις του Κόπα Ντελ Ρέϊ, έχει πάρει ευκαιρίες από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας ανταποκριθεί, αρκούντως πειστικά, τόσο για τον τεχνικό από την Εξτρεμαδούρα, όσο και για τους ολοένα αυξανόμενους θαυμαστές του, μέσα κι έξω από τα «τείχη» του Καταλανικού συλλόγου: Μετά τα δύο γκολ, ένα ανά αγώνα, στους «32» του θεσμού, επί της Μούρθια, της Segunda B (3η Κατηγορία ισπανιστί),

η οποία αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 8-0 (3-0 και 5-0), ο Αρνάιθ «ξαναχτύπησε», στο Βίγκο, απέναντι στην Θέλτα. Καίτοι αγωνίστηκε σέντερ φορ, διατήρησε τον μέσο όρο του ενός γκολ ανά αναμέτρηση με την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα, αποτελώντας πρώτο σκόρερ της (τρις σερί) κατόχου του Κυπέλλου, με τρία τέρματα σε 134 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής!

Γκολ που προήλθαν από ισάριθμες τελικές του προσπάθειες. Κανείς, παίκτης της Μπάρτσα, ποτέ, δεν είχε παρόμοιο στατιστικό αποτελεσματικότητας κι αγωνιστικής «οικονομίας» στους τρείς πρώτους του αγώνες!

Παρότι οι πληροφορίες ήθελαν τον Παουλίνιο επικρατέστερο «φουνταριστό» (λόγω φυσικών προσόντων), ελλείψει Σουάρες, στην αναμέτρηση του «Μπαλαϊδος», ο Βαλβέρδε παρέταξε την πολυνίκη του Κυπέλλου με «9αρι» τον Αρνάιθ, που θυμήθηκε τις ημέρες του στην Βαγιαδολίδ (12 γκολ πέρσι). Απ’ όπου ήρθε, το καλοκαίρι, αντί 3,4 εκ. ευρώ.

Πρώτος σκόρερ και της Μπαρτσελόνα Β (6 γκολ, όσα κι ο Αλενιά), στην Σεγούντα Ντιβισιόν, αποτελεί την αποκάλυψη της 2ης ομάδας του Καταλανικού συλλόγου, «χτυπώντας», απαιτητικά, την «πόρτα» της πρώτης ομάδας.

Όχι μόνο στους αγώνες (όπου έχει και τέσσερις ασίστ), αλλά και στις προπονήσεις. Πάντα σοβαρός, προσεχτικός, ταπεινός, αλλά και φιλόδοξος. Τα δίνει όλα, κερδίζοντας την εκτίμηση του Ζεράρ Λόπεθ (προπονητής της Μπαρτσελόνα Β), αλλά και του «μυρμηγκιού», κάθε φορά που τον «ανεβάζει» για να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα.

Προπονήσεις που αποτελούν ταχύρυθμα ποδοσφαιρικά …φροντιστήρια, αλλά κι απόλαυση για τον Αρνάιθ, που συγχρωτίζεται με παίκτες οι οποίοι, μέχρι πριν μερικούς μήνες, αποτελούσαν ποδοσφαιρικά του ινδάλματα, όπως οι Μέσι, Ινιέστα, Σουάρες και Μπουσκέτς.

Στα πρότυπα του Πέδρο

Ωστόσο, λόγω θέσης, πρότυπο του είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται πια στις τάξεις των Καταλανών. Ο Πέδρο Ροντρίγκεθ, της Τσέλσι. Ένας πολυχρηστικός επιθετικός που, επίσης στα 22 του (σχετικά μεγάλος ποδοσφαιρικά δηλαδή), καθιερώθηκε, εξελισσόμενος σε βασικό στην Μπάρτσα και μέλος της ποδοσφαιρικής «ελίτ».

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, όμως, ο Αρνάϊθ – που στα μικράτα του έπαιζε και τερματοφύλακας κι επιθετικός (όντας κορυφαίος σ’ αμφότερες τις θέσεις) –απολαμβάνει τη δημοφιλία του στις τάξεις των παραγόντων Αγγλικού ποδοσφαίρου. Άρσεναλ, Τότεναμ και Σαουθάμπτον τον «γλυκοκοιτάζουν» και σκέφτονται να πληρώσουν την ρήτρα των 20 εκ. ευρώ του, 5ετους (3+2 χρόνια), συμβολαίου του, που μοιάζει «ευκαιρία», στις μέρες μας.
Ωστόσο στην Βαρκελώνη οι «φύλακες» έχουν γνώση και προτίθενται να του προσφέρουν αναπροσαρμογή συμβολαίου και ρήτρας, με ταυτόχρονη προώθηση στην πρώτη ομάδα, «δένοντας» τον στην Μπάρτσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ