Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της La Liga αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της La Liga αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν

Η La Liga προχώρησε σε μια τυπική ανακοίνωση σχετικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα δώσει σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού.

Αν και η La Liga, ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA, είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ολοκλήρωσης του ισπανικού πρωταθλήματος, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει έτοιμο το εναλλακτικό σενάριο, σε περίπτωση που η συνέχιση της σεζόν καταστεί ανέφικτη λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, αν το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας διακοπεί οριστικά, η προσωρινή κατάταξη θα ισχύσει σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα δηλωθούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου (2020-21).

Με βάση την απόφαση αυτή, αν η La Liga δεν ξαναρχίσει, τα εισιτήρια για το Champions League θα πάρουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σεβίλη και η Σοσιεδάδ, ενώ Χετάφε και Ατλέτικο Μαδρίτης θα δηλωθούν στο Europa League.

Στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μετάσχει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, αν διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου με τη Σοσιεδάδ (ακόμη κι αν ηττηθεί), ενώ σε περίπτωση που ο τελικός του Copa del Rey ματαιωθεί, το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League θα καταλήξει στη Βαλένθια, που ήταν έβδομη στο πρωτάθλημα τη στιγμή της διακοπής.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη δήλωση ομάδων στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και όχι ενδεχόμενη ανάδειξη πρωταθλητή ή υποβιβασμό ομάδων στη δεύτερη κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ