Μπαρτσελόνα : «Ήρθα στο σημαντικότερο σύλλογο του κόσμου» είπε ο Κοουτίνιο (pic/vid)

Μπαρτσελόνα : «Ήρθα στο σημαντικότερο σύλλογο του κόσμου» είπε ο Κοουτίνιο (pic/vid)

Χαρούμενος για τη μετεγγραφή του «στον σημαντικότερο σύλλογο του κόσμου» και ανυπόμονος να ξεκινήσει να αγωνίζεται με την νέα του ομάδα δήλωσε ο Φελίπε Κοουτίνιο, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα παραχώρησε ο Φελίπε Κοουτίνιο, έχοντας προηγουμένως περάσει επιτυχώς από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις (στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης και το ιατρικό κέντρο του συλλόγου) και έχοντας υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Καταλανούς (διάρκειας 5.5 ετών, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 400.000.000 ευρώ).

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δήλωσε «ανυπόμονος για να ξεκινήσει» και «χαρούμενος που υπέγραψα με την Μπαρτσελόνα, αφού συχνά ονειρευόμουν να σκοράρω με αυτή τη φανέλα», με περισσότερους από 150 δημοσιογράφους να δίνουν το «παρών» στην αίθουσα του Καμπ Νόου όπου μίλησε το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της Κυπελλούχου Ισπανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κοουτίνιο

Για τη μετεγγραφή του: «Είναι πραγματικά συγκινητικό να φοράς τη φανέλα του σημαντικότερου συλλόγου στον κόσμο. Ποτέ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με τη μετεγγραφή μου εδώ και είναι τιμή για εμένα που θα μπορέσω να παίξω στο πλευρό των ειδώλων μου. Από την πρώτη στιγμή έκανα ξεκάθαρο ότι θέλω να έρθω εδώ. Ελπίζω να το απολαύσω και να κερδίσω τρόπαια, όπως να απολαύσω και τη ζωή μου στη Βαρκελώνη».

Για τον Μέσι και τον Λουίς Σουάρες: «Είμαι πολύ τυχερός που θα μπορώ να λέω ότι έπαιξα στο πλευρό του Μέσι και του Σουάρες. Ο Λέο είναι ένας θεαματικός παίκτης. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα παίξω και πάλι δίπλα στον Σουάρες. Είναι τιμή μου, είναι ένας πολύ καλός φίλος που με έχει βοηθήσει πολύ».

Για το λόγο που διάλεξε την Μπαρτσελόνα: «Ήταν όνειρό μου να έρθω εδώ και αυτές οι ευκαιρίες είναι μοναδικές. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου το έκανε πραγματικότητα, όπως και την Λίβερπουλ για τα πέντε υπέροχα χρόνια που πέρασα εκεί. Ήταν εύκολο να διαλέξω την Μπαρτσελόνα, διότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έχει τους καλύτερους παίκτες, τα είδωλά μου παίζω εδώ».

Για τη σχέση του με τον Νεϊμάρ: «Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Νεϊμάρ, γνωριζόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά. Παίζουμε μαζί στην εθνική ομάδα και μου είπε τα καλύτερα για τον σύλλογο. Μίλησα μαζί του, με συνεχάρη, μου μίλησε για την πόλη, τους παίκτες, το πόσο όμορφα είναι στα αποδυτήρια. Μίλησα επίσης με τον Λουίς Σουάρες και τον Παουλίνιο και μου είπαν ακριβώς τα ίδια».

Για το Champions League: «Προς το παρόν δεν μπορώ να παίξω στο Champions League, έχω όμως πέντε χρόνια ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση όσες περισσότερες σεζόν μπορώ».

Για τη θέση του στο γήπεδο: «Θέλω να κάνω τους οπαδούς μας χαρούμενους, το που θα παίξω, είναι στην κρίση του προπονητή. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα».

Για το αγαπημένο του νούμερο, το 10: «Υπάρχει μονάχα ένα δεκάρι στην Μπαρτσελόνα. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, το απόλυτο νούμερο 10».

Για τη νίκη επί της Λεβάντε: «Είδα το παιχνίδι από το ξενοδοχείο, σήμερα (8/1) πήγα στο προπονητικό κέντρο. Συνάντησα ορισμένους από τους νέους μου συμπαίκτες, μου έδειξαν που προπονούνται, που τρώνε. Είμαι πολύ ανυπόμονος για να ξεκινήσω».

Κοουτίνιο και Μπαρτομέου υπογράφουν τα συμβόλαια 

https://twitter.com/barcastuff__/status/950348769870172160

Με τους γονείς του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του 

https://twitter.com/barcastuff__/status/950344163609935874

Η έξοδός του από την φυσούνα 

https://twitter.com/FCBarcelona/status/950349778788925442

Η σύντροφός, η κόρη τους και η υπόλοιπη φαμίλια στο γήπεδο 

https://twitter.com/barcastuff__/status/950353291141148672

Κατά την παρουσίασή του στο κοινό του Καμπ Νόου

https://twitter.com/FCBarcelona/status/950351510063349760

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Το tweet του προέδρου της Μπαρτσελόνα

https://twitter.com/barcastuff__/status/950351710840553472

Η πρώτη μέρα του Κοουτίνιο στη Βαρκελώνη 

Η είσοδός του στο νέο του γήπεδο 

Ολόκληρο το video της παρουσίασής του 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ