Φεύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Μπούργκος

Φεύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Μπούργκος

Ο Χέρμαν Μπούργκος, άμεσος συνεργάτης του «Τσόλο» από τη στιγμή που ανέλαβε την ισπανική ομάδα, θα αποτελέσει παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των «ροχιμπλάνκος», στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Χωρίς το «δεξί χέρι» του θα συνεχίσει στον πάγκο της Ατλέτικο, όπως όλα δείχνουν, ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Χέρμαν Μπούργκος, άμεσος συνεργάτης του «Τσόλο» από τη στιγμή που ανέλαβε την ισπανική ομάδα, τον Δεκέμβριο του 2011, θα αποτελέσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των «ροχιμπλάνκος», στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ουσιαστικά είχε διαφανεί από πέρυσι, όταν ο παλαίμαχος Αργεντινός τερματοφύλακας ήταν ο μόνος από το επιτελείο του Σιμεόνε που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Η απροθυμία της διοίκησης των Μαδριλένων να αυξήσει περαιτέρω τις απολαβές του (ήδη ο Μπούργκος αμείβεται περισσότερο από κάποιους πρώτους προπονητές της La Liga), αλλά και η επιθυμία του 51χρονου τεχνικού να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως πρώτος προπονητής, τον οδηγούν στην αποχώρηση από την Ατλέτικο.

Σημειώνεται ότι ο Μπούργκος είχε οδηγήσει ως πρώτος προπονητής τους «ροχιμπλάνκος» στην κατάκτηση του Europa League, αλλά και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, το 2018, καθώς στους τελικούς με Μαρσέιγ και Ρεάλ, αντίστοιχα, ο Σιμεόνε ήταν τιμωρημένος, λόγω της αποβολής του στον πρώτο ημιτελικό με την Άρσεναλ.

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του Αργεντινού, η διοίκηση της Ατλέτικο θα επιθυμούσε να δει στο ρόλο αυτό τον Γκάμπι. Ο μέχρι προ διετίας αρχηγός της ομάδας συνεχίζει την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Αλ Σαντ του Κατάρ, με προπονητή τον άλλοτε αστέρα της Μπαρτσελόνα Τσάβι, αλλά δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ατλέτικο και να την υπηρετήσει από άλλο πόστο.

Παραταύτα, αν τελικά ο Γκάμπι ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο των «ροχιμπλάνκος», πιθανότατα θα ξεκινήσει από χαμηλά, όπως συνέβη και με τον άλλοτε συμπαίκτη του, Τιάγκο Μέντες. Για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, η προφανής -ίσως και η μόνη- επιλογή είναι ο συμπατριώτης του, Νέλσον Βίβας, ο οποίος υπήρξε βοηθός του στις Εστουντιάντες, Ρίβερ Πλέιτ και Σαν Λορέντσο, αλλά δεν μπόρεσε (για προσωπικούς λόγους) να τον ακολουθήσει το 2011 στη Μαδρίτη. Ο παλιός διεθνής αμυντικός εντάχθηκε τελικά στο επιτελείο της Ατλέτικο το 2018 και πλέον φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για το Νο2 του πάγκου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ