Τέμπας: «Η αποχώρηση Κριστιάνο είχε σχεδόν μηδενική επίδραση»

Τέμπας: «Η αποχώρηση Κριστιάνο είχε σχεδόν μηδενική επίδραση»

Ο Χαβιέρ Τέμπας μίλησε για την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ και τη La Liga και τόνισε πως δεν είχε επίδραση στο πρωτάθλημα.

Εκτενή συνέντευξη στο ισπανικό ραδιόφωνο RAC 1 παραχώρησε ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα, για την επιστροφή του ποδοσφαίρου, τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, τον ρατσισμό και τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές.

«Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, αν και ενοχλούνται στη Μαδρίτη, είχε σχεδόν μηδενική επίδραση. Επειδή στη LaLiga προετοιμαζόμαστε εδώ και χρόνια ώστε η μάρκα LaLiga να ξεπεράσει τους παίκτες. Αλλά η υπόθεση του Μέσι είναι διαφορετική. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στο πρωτάθλημά μας. Νομίζω ότι η αποχώρηση του Μέσι θα ήταν αισθητή. Φυσικά, περισσότερο αν πήγαινε να παίξει άλλο πρωτάθλημα. Είναι μια εικόνα του ισπανικού ποδοσφαίρου, της LaLiga και του ζητώ να ολοκληρώσει την καριέρα του στο πρωτάθλημά μας. Βέβαια δεν θα ήταν καταστροφή επειδή έχουμε υπογράψει τηλεοπτικές συμβάσεις με ή χωρίς το Μέσι. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η αξία που μας δίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Τέμπας, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρατσισμό:

«Έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές ενάντια στον ρατσισμό. Είναι τώρα ένα θέμα που επικεντρώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήμασταν το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που υπέβαλε τιμωρία για τέτοιες ενέργειες, όπως εκείνες εναντίον του Ινιάκι Γουίλιαμς. Έτσι δίνουμε ένα παράδειγμα», σημείωσε.

«Αν έχουμε γκέι παίκτες στη LaLiga που πιστεύουν ότι η μη δημοσιοποίηση κάνει την προσωπικότητά τους σκληρή, θα ήταν καλό αν το έκαναν, ειδικά για αυτούς. Μου φαίνεται τέλειο. Κανείς δεν πρέπει να κρύβεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ