Συγκλονίζει ο Ουνθουέ: «Πάσχω από ALS, η καριέρα μου ως προπονητής τελείωσε»

Συγκλονίζει ο Ουνθουέ: «Πάσχω από ALS, η καριέρα μου ως προπονητής τελείωσε»

Ο Ουνθουέ μίλησε για την κατάσταση της υγείας του, που τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει την καριέρα του ως προπονητής.

Συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει έδωσε ο Χουάν Κάρλος Ουνθουέ. Ο 53χρονος προπονητής και παλαίμαχος παίκτης της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), τη νόσο που είχε ο Στίβεν Χόκινγκ.

Πρόκειται για εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος η οποία οδηγεί σταδιακά τον ασθενή σε πλήρη παράλυση και για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία. Ο Ουνθουέ μίλησε για την κατάσταση της υγείας του, που τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει την καριέρα του ως προπονητής.

«Είμαι καλά, είμαι ψυχολογικά δυνατός για να συνυπάρξω με αυτήν τη δύσκολη ασθένεια και αισθάνομαι πραγματικά προνομιούχος για αυτό που μου έδωσε η ζωή μέχρι τώρα. Επίσης για ό,τι μπορώ να κάνω από τώρα για την καταπολέμηση της ALS. Ο καθένας μπορεί να το πάθει. Τους τελευταίους μήνες διαπίστωσα την έλλειψη πόρων που υπάρχουν για την καταπολέμηση της ασθένειας και στόχος μου δεν θα είναι πλέον να προπονήσω κάποια ομάδα. Η καριέρα μου ως προπονητής τελείωσε. Θα υπογράψω σε μια πολύ αφοσιωμένη ομάδα, αυτή των ασθενών με ALS. Είμαστε περίπου 4.000, κάθε μέρα προσθέτουμε τρία νέα πρόσωπα στην ομάδα, αλλά κάθε μέρα επίσης χάνουμε τρεις συμπαίκτες λόγω της ασθένειας», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε:

«Κάποιοι συνταξιδιώτες και συμπαίκτες μου, ο Χοσέ, ο Τζόρντι, ο Κάρλος Ματαλάνας με βοήθησαν πολύ αυτούς τους μήνες. Και μου κατέστησαν σαφή τη μεγάλη ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται και να ξεπερνά δύσκολες καταστάσεις. Σε αυτήν την κατάσταση, με εντυπωσίασε το γεγονός ότι θέλουν πραγματικά να συνεχίσουν να ζουν, να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη ζωή παρά τις δυσκολίες. Η ζωή αξίζει τον κόπο ακόμα κι όλα καταρρέουν. Το βασικό είναι ότι όλοι μας εδώ ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορούμε να επεκτείνουμε αυτό το συναίσθημα σε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν την πανδημία. Παίρνω αυτήν την ευκαιρία για να στείλω μήνυμα ενθάρρυνσης και δύναμης σε όσους έχουν χάσει αγαπημένο τους πρόσωπο τους μήνες αυτούς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ