Το… καυτό καλοκαίρι στη Λα Λίγκα

Το… καυτό καλοκαίρι στη Λα Λίγκα

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα «βαδίζουν» πλέον χέρι-χέρι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Λα Λίγκα, σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Οχτώ αγωνιστικές μένουν στο ισπανικό πρωτάθλημα για το φινάλε της σεζόν, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να ισοβαθμούν πλέον στις πρώτες θέσεις με 65 βαθμούς. Η «Βασίλισσα», εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το στραβοπάτημα των «Μπλαουγκράνα» στη Σεβίλλη και πραγματοποιώντας ένα σερί τριών νικών σε ισάριθμους αγώνες από την επανέναρξη, βάζουν «φωτιά» στην κορυφή. Κάπως έτσι, η κούρσα τίτλου στη Λα Λίγκα, γίνεται από τις πιο συναρπαστικές των τελευταίων χρόνων.

Η ομάδα της Μαδρίτης των τεσσάρων Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη δεκαετία, έχει γευτεί την χαρά του τίτλου του πρωταθλητή μόλις μία φορά τα προηγούμενα οχτώ χρόνια (2017) και φέτος όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι ευκαιρία να το κατακτήσουν. Το «βαρύ πυροβολικό», ο Καρίμ Μπενζεμά διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους του με την φανέλα της Ρεάλ, έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής 17 γκολ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος σκόρερ του συλλόγου είναι ο Σέρχιο Ράμος με επτά τέρματα.

Αναλυτικά τα οχτώ εναπομείναντα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης στη Λα Λίγκα:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα 24/6

Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 28/6

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 2/7

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 5/7

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 8/7

Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 12/7

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 15/7

Λεγανές – Ρεάλ Μαδρίτης 19/7

Στην αντίπερα όχθη, η αρμάδα του Κίκε Σετιέν έχει σαφώς πιο δύσβατο πρόγραμμα από την αντίπαλό της. Η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει μέσα σε κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια να πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε την Ρεάλ σε πρωταθλήματα, αν και βρίσκεται ακόμη επτά κατακτήσεις πίσω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της Μπαρτσελόνα μέχρι το φινάλε:

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 23/6

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 27/6

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1/7

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 5/7

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 8/7

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 12/7

Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 15/7

Αλαβές – Μπαρτσελόνα 19/7

 

Το ισπανικό πρωτάθλημα αναμένεται να συνεχιστεί… με κομμένη την ανάσα, καθώς κάθε ένα από τα ματς της τελικής ευθείας είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ