Λιονέλ Μέσι: Ο Θεός τα έχει… 33! (vid)

Λιονέλ Μέσι: Ο Θεός τα έχει… 33! (vid)

Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, Λιονέλ Μέσι συμπληρώνει σήμερα (24/6) το 33ο έτος της ηλικίας του.

Αργεντινός Θεός με δέκα γράμματα; Λιονέλ Μέσι! Ο… εξωγήινος που εξέλιξε το ποδόσφαιρο, φτάνοντας το άθλημα σε άλλο level και ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι συμπληρώνει σήμερα το 33ο έτος της ηλικίας του. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, που έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια έχει σήμερα (24/6) γενέθλια και to10.gr γιορτάζει μαζί του.

Είναι ένα κεφάλαιο μόνος του στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αναμφίβολα, είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του. Ο Αργεντινός μάγος ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από το Ροζάριο της Αργεντινής και την Νιούελς Ολντ Μπόις. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που βρήκε το… δέκα το καλό, με τον Μέσι να ανδρώνεται ποδοσφαιρικά στην περίφημη «Μασία» της ομάδας. Ο «Λίο» κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, να μεταμορφώσει την ομάδα της Βαρκελώνης, κάνοντας την υπερδύναμη και συλλέκτρια τίτλων.

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής κατόρθωσε να βάλει την ομάδα της Καταλονίας στο πάνθεον της ιστορίας και αυτός να γίνει ο GOAT του αθλήματος. Συνοπτικά, να υπενθυμίσουμε μερικά από τα κατορθώματα του Λιονέλ Μέσι.

Έχει κερδίσει 6 φορές το βραβείο της Χρυσής μπάλας τις χρονιές 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 και 2019. Έχει οδηγήσει 4 φορές την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Champions League, με τελευταία φορά το 2015, ενώ έχει σηκώσει 10 φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας. Έχει, επίσης 6 Κύπελλα Ισπανίας, με τα συνολικά του τρόπαια να φτάνουν τα 36. Να σημειωθεί, πως κέρδισε 6 φορές και το χρυσό παπούτσι.

Παράλληλα, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής, έχει φτάσει τα 699 γκολ σε 860 ματς, ενώ έχει σερβίρει και στους συμπαίκτες του 298 ασίστ.  Πρόκειται για έναν μύθο ποδοσφαίρου, που όμοιο του πιθανότατα να μην έχει δει το άθλημα. Κάθε του κίνηση , κάθε του ντρίμπλα, κάθε του γκολ, κάνει τον κόσμο να μένει άφωνο.

Μοναδικό μελανό σημείο για τον Λιονέλ, το γεγονός πως δεν έχει πανηγυρίσει κάποιον τίτλο με την «Αλμπισελέστε». Εφτασε πολλές φορές στην πηγή, αλλά… νερό δεν ήπιε, με τους συμπαίκτες του σε μερικές στιγμές να του… στερούν την χαρά.

Ο Λιονέλ Μέσι  σβήνει το 33ο κεράκι και εμείς αυτό που θέλουμε είναι να τον βλέπουμε για πολλά ακόμη χρόνια!

Δείτε μερικά… μαγικά του Λιονέλ Μέσι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ