Ο Μέσι τα έχει… 700! (pics & vids)

Ο Μέσι τα έχει… 700! (pics & vids)

Το γκολ του Λιονέλ Μέσι απέναντι στην Ατλέτικο ήταν το 700ο του Αργεντινού «αστέρα» στην καριέρα του. Από το πρώτο τέρμα 15 χρόνια πριν, στον εφιάλτη της Σεβίλης και από εκεί, στις δεκάδες ομάδες που έχει σκοράρει. Ο Μέσι δεν σταματάει να γράφει ιστορία.

Στο 50ο λεπτό του παιχνιδιού, η Μπαρτσελόνα κερδίζει πέναλτι και ο Λιονέλ Μέσι ευστοχεί για να δώσει το προβάδισμα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο διεθνής «αστέρας» δεν θα πανηγυρίσει, απλά, ακόμα ένα τέρμα αλλά, συγκεκριμένα, το 700ο του σε επίσημους αγώνες. Το ρεκόρ που έχει σπάσει, είναι άξιο θαυμασμού και σε ηλικία 33 ετών, βάζει στόχο να συνεχίσει να βρίσκει ασταμάτητα δίχτυα.

Ο Αργεντινός «σταρ» χρειάστηκε συνολικά 862 παιχνίδια για φτάσει τα 700 τέρματα, μέσα σε 15 χρόνια πορείας, στα ποδοσφαιρικά γήπεδο. Συγκεκριμένα, τα 630 γκολ, είναι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (σε 724 συμμετοχές) και τα υπόλοιπα 70, είναι με τα χρώματα της εθνικής Αργεντινής (σε 138 συμμετοχές). Ακόμα, η Σεβίλη αποτελεί τον πιο ευχάριστο αντίπαλο για τον διεθνή επιθετικό, καθώς μετράει 37 τέρματα σε ισάριθμους αγώνες (!) ενώ, παράλληλα, σε 41 «clasico» απέναντι στην Ρεαλ Μαδρίτης, έχει βρει 26 φορές δίχτυα. Επίσης, έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά, κόντρα σε 107 ομάδες σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, προσθέτοντας ακόμα ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ. Φυσικά, μέσα στην λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των Παναθηναϊκό (4 γκολ) και Ολυμπιακό (1 γκολ) αλλά όχι της εθνικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Αργεντινής, στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Η ήττα της με 2-0 την 3η αγωνιστική των ομίλων, δεν περιείχε τέρμα του Μέσι, κάτι που την προσθέτει, σε ένα κλειστό «κλαμπ» ομάδων που αντιμετώπισαν αλλά δεν δέχτηκαν γκολ από τον μικρόσωμο «μάγο». Μαζί με την Ελλάδα, υπάρχουν τα ονόματα των Ρουμπίν Καζάν, Ίντερ, Μπενφίκα, Μούρθια, Νάπολι, Κάντιθ, Αλ Σάντ και Ουντινέζε. Αυτή την στιγμή, μπροστά του για την πρώτη θέση στον πίνακα με τους σκόρερ όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν οι Γκερντ Μίλερ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πούσκας και Πελε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ