Μαρσέιγ – Μονακό 2-1

Μαρσέιγ – Μονακό 2-1

Η Μαρσέιγ προελαύνει στην Γαλλία, νίκησε και την Μονακό (2-1) και ειναι ξανά στο -1 απο την Παρί με ένα ματς λιγότερο. Η Μαρσέιγ που "μένει Γαλλία" λόγω Ολυμπιακού και που προφανώς δεν είναι... καφενείο.

Την 8η φετινή της νίκη στο Σαμπιονά πέτυχε απόψε η Μαρσέιγ. Επικράτησε με 2-1 της Μονακό και σκαρφάλωσε στους 27 βαθμούς και τη δεύτερη θέση του πίνακα. Έχει έναν λιγότερο από την Παρί που την νίκησε στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν. Έχει και να ματς λιγότερο η ομάδα του Αντρές Βίλας Μπόας που όπως φαίνεται είναι μια χαρά ανταγωνιστική σε ένα πρωτάθλημα που έχει το λιγότερο σασπένς από όλα τα μεγάλα της Ευρώπης: 7 στα τελευταία 8 έχουν καταλήξει στο Παρίσι.

Την Μαρσέιγ πριν από λίγα 24ώρα ο Ολυμπιακός την άφησε εκτός Ευρώπης. Παρά ταύτα, η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως δεν ικανοποίησε πολλούς στην Ελλάδα. Λες και πρόκειται για κάτι εύκολο. Κάτι συνηθισμένο. Οι Πειραιώτες φυσικά δεν πρέπει να προβληματίζονται για αυτό. Πάντα έτσι είναι, ανεξαρτήτως της δικής τους απόδοσης. Τον Αύγουστο του ΄19 η Κράσνονταρ ήταν… της σειράς όταν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς την διέλυσε με δύο νίκες σε νοκ άουτ παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τον Σεπτέμβρη του ΄20 ήταν καφενείο η Ομόνοια όταν συνέβη το ίδιο ακριβώς.

Φυσικά αυτά στο ποδόσφαιρο είναι πάντα δανεικά. Διότι το έφερε η μοίρα να είναι η Κράσνονταρ και η Ομόνοια που φέτος απέκλεισαν από δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον ΠΑΟΚ. Αλλά ειλικρινά ούτε αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει ότι όσο ο καιρός περνά είναι περισσότεροι εκείνοι που μπαίνουν σε τέτοιους υπολογισμούς και συγκρίσεις. Αδιαφορώντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον στη 18ή θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης συλλόγων. Γιατί αν δεν αδιαφορούσαμε όλοι μαζί, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή τη κατάσταση.

Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε από τα κύπελλα Ευρώπης και η Ίντερ με ένα ρόστερ που αποτιμάται στα 600-700 εκατ ευρώ. Και η Ρεν που το καλοκαίρι έδωσε 70 εκατ ευρώ για μεταγραφές ανεβάζοντας τον σχετικό λογαριασμό εξόδων της τελευταίας διετίας πάνω από τα 120 εκατ ευρώ! Σκέψου μια ελληνική ομάδα με έναν τρόπο να μπορούσε να διαθέσει αυτά τα χρήματα μόνο για μεταγραφές από το ένα καλοκαίρι στο άλλο και να εξαναγκάζονταν σε μια τέτοια κατάσταση…

Οι Μασσαλοί πήραν μια επαγγελματική νίκη, καθώς η Μονακό πίεζε περισσότερο, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν το «τρίποντο», ενώ μάλιστα κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Άντρε Βίλας Μπόας ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς έβαλε τις βάσεις για το «τρίποντο» από πολύ νωρίς απέναντι σε μία Μονακό που ναι μεν προσπάθησε, ωστόσο της έλειπε η σωστή απόφαση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Φλοριάν Τοβέν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Ντάριο Μπενεντέτο και έγραψε το 1-0 για τη Μαρσέιγ μόλις στο 5ο λεπτό. Οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαξαν ρόλους μόλις οχτώ λεπτά αργότερα, με τον Γάλλο να βλέπει τον Αργεντινό μόνο του και εκείνος να πλασάρει εξαιρετικά διαμορφώνοντας το 2-0 στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Μονακό ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τον Μανταντά σε πολύ καλή βραδιά. Το γκολ της μείωσης ήρθε στο 79ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο Γουισάμ Μπεν Γιεντέρ. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τη Μαρσέιγ να συνεχίζει ακάθεκτη και να παίρνει ακόμη μια σπουδαία νίκη στη Ligue 1. Στο -1 από την κορυφή με ένα παιχνίδι λιγότερο το σύνολο του Βίλας Μπόας.

Στην 5η θέση με 23 βαθμούς η ομάδα του Νίκο Κόβατς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ