Έπαθαν… Ελλάδα! Απαγόρευση οπαδών στο Μαρσέιγ – Μπορντό

Έπαθαν… Ελλάδα! Απαγόρευση οπαδών στο Μαρσέιγ – Μπορντό

Μετά από υπουργική απόφαση απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις για το παιχνίδι της Μαρσέιγ κόντρα στην Μπορντό.

Δεν είναι φαινόμενο αμιγώς ελληνικό. Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στο ποδόσφαιρο είναι κάτι που συναντάς και στην Ευρώπη. Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της Γαλλίας όπου σύμφωνα με υπουργική απόφαση απαγορεύτηκε σε κάθε οπαδό της Μπορντό να ταξιδέψει στην Μασσαλία για τον αγώνα της 26ης αγωνιστική της Ligue 1.

«Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, η μετακίνηση, ατόμου ή ομάδας ατόμων, με κάθε οδικό μέσο, σιδηρόδρομο ή μέσω αέρος, που υποστηρίζει ότι είναι φίλαθλος της Μπορντό ή συμπεριφέρεται ως τέτοιος, απαγορεύεται ανάμεσα στις περιφέρειες της Γιρόνδης από τη μία και της Μασσαλίας από την άλλη», αναφέρει μεταξύ άλλων η εν λόγω υπουργική απόφαση.

Πριν από δύο εβδομάδες, με αντίστοιχη απόφαση είχε απαγορευτεί η μετακίνηση των οπαδών της Μπορντό στο Στρασβούργο για τον αγώνα με την τοπική ομάδα. Οι οργανωμένοι Γάλλοι οπαδοί  στη Γαλλία θεωρούν ότι βάλλονται από παντού και ζητούν ραντεβού με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η οποία αγνοεί συστηματικά το αίτημά τους.

Από πλευράς του ο σύλλογος μέσω ανακοίνωσής του εξέφρασε την λύπη του για την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και τόνισε ότι «οι άδειες κερκίδες των φιλοξενουμένων δεν είναι η λύση, τόσο όσον αφορά στο θέαμα, όσο και στην ασφάλεια».

https://twitter.com/girondins/status/962399816046272512

https://twitter.com/girondins/status/964201038415876098

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ