Γιόρτασε την ανανέωση με χατ τρικ ο Εμπαπέ (vid)

Γιόρτασε την ανανέωση με χατ τρικ ο Εμπαπέ (vid)

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του να ρίξει «άκυρο» στην Ρεάλ και να παραμείνει κάτοικος Παρισιού για τα επόμενα τρία χρόνια ο Εμπαπέ σκόραρε τρεις φορές στο 5-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μετς, η οποία υποβιβάστηκε. Στα playouts η Σεντ Ετιέν (1-1 με Ναντ), στο Champions League η Μαρσέιγ (4-0 το Στρασβούργο).

Το τέλος ενός μεγάλου σήριαλ φαίνεται πως απελευθέρωσε τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ πήρε την απόφαση να παραμείνει κάτοικος Παρισιού μέχρι το 2025, απόφαση την οποία ανακοίνωσε λίγο πριν την σέντρα του αγώνα με την Μετς, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της Παρί.

Kαι στη συνέχεια πήρε το «όπλο» του σημειώνοντα χατ τρικ στο 5-0 επί της υποβιβασμένης Μετς, κλείνοντας παραμυθένια την σεζόν για την Παρί.

Συμπρωταγωνιστές του σε αυτό το εντυπωσιακό φινάλε, ο Άνχελ Ντι Μαρία που αποχαιρέτησε με γκολ και κλάματα την Παρί, αλλά και ο Νεϊμάρ που έπιασε το ορόσημο των 100 γκολ με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Μαρσέιγ και Μονακό κουνάνε… σεντόνι!

Άνετη νίκη για τη Μαρσέιγ, η οποία κέρασε… τεσσάρα τη Στρασμπούρ (4-0), κλειδώνοντας έτσι τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Το σκορ για τους Μασσαλούς άνοιξε ο Γκέρσον στο 32΄, με τον Ουντέρ να γράφει το 2-0 στο 73΄. Στο 89΄ο Γκέρσον πήρε και πάλι το όπλο του για το 3-0, προτού ο Μπακαμπού βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+2΄.

Την ίδια ώρα η Μονακό έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Λανς, όμως ακόμα κι έτσι κατέβαλε την τρίτη θέση που της εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με «δράστη» τον Φρανκόφσκι, προτού οι Μπαντιασίλε (34′) και Μπεν Γιεντέρ (62΄) κάνουν την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο το γκολ του  Γκαναγκό στέρησε στην  Μονακό την δεύτερη θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: 

Ανζέ – Μονπελιέ 2-0

Μπρέστ – Μπορντό 2-4

Κλερμόν – Λιόν 1-2

Λανς – Μονακό 2-2

Λιλ – Ρεν 2-2

Λοριάν – Τρουά 1-1

Μαρσέιγ – Στρασβούργο 4-0

Ναντ – Σεντ Ετιέν 1-1

Παρί Σεν Ζερμέν – Μετς 5-0

Ρεμς – Νις 2-3

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ