Ο Μήτρογλου των 250 γκολ, γκρεμίζει τα «τείχη» της Μασσαλίας (pics, vid)

Ο Μήτρογλου των 250 γκολ, γκρεμίζει τα «τείχη» της Μασσαλίας (pics, vid)

Πέρασε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από την αμφισβήτηση, στην αποδοχή και την αποθέωση και δεν θα σταματήσει να «μάχεται» μέχρι να ρίξει κάθε τείχος αμφισβήτησης. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου!

Η Εquipe τον σταύρωνε τον Δεκέμβρη. Τον απαξίωνε. Έδειχνε να εκφράζει τη θέση πολλών Μασσαλών των οποίων η υπομονή είχε αρχίσει να εξαντλείται. Τότε μετρούσε μόλις δύο τέρματα. Σε μια εκτός έδρας ισοπαλία της Μαρσέιγ κόντρα στο Στρασβούργο (3-3) και σε ένα άνετο 5-0 επί της Καέν στις αρχές Νοέμβρη. Ήταν λίγα. Ήταν λιγότερα από όσα περίμεναν από εκείνον στα τέλη Αυγούστου, όταν έμαθαν πως οι διοικούντες την ομάδα εκταμίευσαν 15 εκατομμύρια για να τον κάνουν δικό τους. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου…

Έναν παίκτη που «κουβάλησε» στο σημαντικότερο λιμάνι της Γαλλίας, δύο εξαιρετικές χρονιές με τη φανέλα της Μπενφίκα. Με 25 (το 2015-2016) και 27 γκολ (το 2016-2017) αντίστοιχα. Σε μία ομάδα στην οποία ήταν ηγέτης. Σε μία ομάδα στην οποία ήταν το Α και το Ω. Στη Ligue 1, όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μητρογκόλ κλήθηκε να προσαρμοστεί σε μία νέα χώρα, μη γνωρίζοντας καν το… «Voulez-vous coucher avec moi». Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν θα έπαιζαν όλοι για να τον τροφοδοτούν. Και τα κατάφερε. Εξάλλου μια ζωή έμαθε να γκρεμίζει τα τείχη της αμφισβήτησης και να… κλείνει στόματα. Στο γήπεδο. Με τους αριθμούς στους οποίους δεν χωρούν αμφιβολίες.

Τι εννοούμε; Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έχει επτά σερί σεζόν με μίνιμουμ 10 γκολ ενεργητικό, σε τρεις διαφορετικές χώρες, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Το 2011-2012 έβαλε δεκαεννέα τέρματα με τη φανέλα του Ατρόμητου. Το 2012-2013, είκοσι με την ερυθρόλευκη. Το 2013-2014, δεκαεννέα και πάλι αγωνιζόμενος για τους Πειραιώτες. Το 2014-2015, δεκαεννέα με τον Ολυμπιακό. Το 2015-2016 εικοσιπέντε με την Μπενφίκα. Το 2016-2017, είκοσι επτά με τους Αετούς της Λισαβόνας. Φέτος μετρά, μέχρι τώρα, δέκα γκολ και μία ασίστ.

Είδε ξανά την φωτογραφία του στα κεντρικά θέματα της Equipe. Αυτή τη φορά τον αποκαλούσε: «Ο Έλληνας Θεός». Έγινε ξανά θέμα συζήτησης στις τάξεις των οπαδών. Μόνο που αυτή τη φορά συναινούσαν στο ότι ο Μητρογκόλ ήταν τον Μάρτιο ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας. (Σε διαδικτυακή ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Έλληνας φορ συγκέντρωσε το 31% των ψήφων, έναντι του 29% του Ντμίτρι Παγέτ και το 28% του Λούκας Οκάμπος)!

Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Τρουά, μπήκε ως αλλαγή στο 69′ και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να ισοφαρίσει σε 2-2. Εκείνος της χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς διαμορφώνοντας το 2-1 στην έδρα της Τουλούζ, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, χάρη στη δική του ενέργεια υποχρεώθηκε σε αυτογκόλ η Λειψία στο εμφατικό 5-2 των Γάλλων που τους έδωσε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Ήταν το βράδυ που ο επίσημος λογαριασμός της ομάδας στο twitter, μετά το τέλος του αγώνα, ανέβασε μία φωτογραφία του και έκανε λόγο για… «Ιστορία του Κώστα», με αναφορά και στον Έλληνα στόπερ της Ρόμα, Κώστα Μανωλά. Οι δυο τους θα φέρουν… άρωμα Ελλάδας στην ημιτελική φάση του Europa League και του Champions League αντίστοιχα. Αν καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, θα είναι οι μοναδικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει το παρών σε ευρωπαϊκό τελικό μετά τους Ζήκο (Μονακό) και Τζιώλη (Βέρντερ Βρέμης)!

«Εάν με τραυμάτισαν οι αποδοκιμασίες; Όχι… είμαι αρκετά δυνατός για να το ξεπεράσω. Προχώρησα μπροστά και δεν κρύβομαι. Θέλω να δώσω περισσότερα στους οπαδούς μας, να σκοράρω περισσότερα γκολ. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν αμφιβάλλω ποτέ για τον εαυτό μου.Γνωρίζω ότι εάν συνεχίσω να δουλεύω, τα γκολ θα έλθουν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είμαι επιθετικός και πρέπει να είμαι δυνατός στην κορυφή. Στις μεγάλες ομάδες, είναι φυσιολογικό να, έχεις κριτικές. Ακόμη και οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, δέχονται κριτική», υποστήριξε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στις αρχές Απριλίου.

Μήνα με το μήνα βλέπει τις μετοχές του να ανεβαίνουν. Με «όπλο» την επιμονή. Οι πρώτοι μήνες στην Μασσαλία, δεν ήταν η πρώτη φάση στην καριέρα του που αμφισβητείται. Ξέρει να παλεύει, κόντρα σε όλους και σε όλα, μέχρι να φτάσει στο πολυπόθητο…στόχο. Μέχρι να συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα. Όσες ήττες κι αν γνωρίσει, δεν έχει μάθει να επιτρέπει στον εαυτό του να νικηθεί. Εξάλλου, καμία αποτυχία δεν είναι μοιραία και μόνιμη, όπως βέβαια και καμία επιτυχία δεν είναι οριστική. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις και ο Μήτρογλου το έχει σε μεγάλες δόσεις. Γι αυτό μετρά πέντε πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα σε δύο διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό φέτος είναι μπροστά στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

Γι αυτή του την επιμονή, η Μαρσέιγ παρότι μέχρι τον Γενάρη δεν σκεφτόταν καν την προοπτική να καταβάλει τη συμφωνηθείσα υποχρεωτική ρήτρα στο συμβόλαιό του, ψάχνοντας διέξοδο για να… γλυτώσει από την παρουσία του, πλέον τον θεωρεί κομμάτι της οικογένειάς της. Γι αυτό όσο και αν ισορροπήσει ανάμεσα στην «σταύρωση» και την «αποθέωση» θα αναγκαστεί να αποδεχθεί πως ο Κώστας έχει μάθει να παλεύει έως ότου γκρεμίσει κάθε τοίχος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ