Λιλ – Μετζ 3-1

Λιλ – Μετζ 3-1

Τρουά και Λιλ, νίκησαν τις Καέν και Μετς με το ίδιο σκορ (3-1) και διατήρησαν τις ελπίδες τους για να παραμείνουν στη Ligue 1, τρεις στροφές πριν το τέλος.

Το κίνητρο έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στις δύο αυτές αναμετρήσεις καθώς οι Τρουά και Λιλ βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με αποτέλεσμα κάθε πόντος (πόσο μάλλον κάθε νίκη) να είναι ζωτικής σημασίας.

Στο Σταντ Ντε Λ’Ομπ, η Τρουά υποδέχτηκε την Καέν που ήταν [πιο άνετη βαθμολογικά. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 4’, κάνοντας τη ζωή των γηπεδούχων δύσκολη. Ωστόσο βρήκε άμεσα απάντηση και μάλιστα εντυπωσιακή καθώς ο Βερκούτρ με αυτογκόλ μόλις στο 7’ και ο Νιβέ στο 27’ διαμόρφωσαν το 2-1 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά στο ματς, με τον Κορεάτη Γιουν, να υπογράφει το τελικό 3-1, με την Τρουά να φτάνει τους 32 βαθμούς και το -2 από τη σωτηρία (αν και με ματς παραπάνω).

Ίδιο σκορ αλλά διαφορετική εξέλιξη είχαμε στο Σταντ Πιέρ Μορουά. Εκεί είχαμε το ντέρμπι των ουραγών μεταξύ της Λιλ και της Μετς. Οι Λιλουά νίκησαν 3-1 την Μετς και την καταδίκασαν πλέον σε σίγουρο υποβιβασμό. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Αραούχο (13’), Πέπε (45+2’) και Μπισουμά (77’), με την Μετς να μειώνει στο 49’ με το γκολ του Ρου.

Με τη νίκη αυτή και η Λιλ έφτασε τους 32 βαθμούς και πλέον έχουν μαζί με τη Τρουά, βάσιμες ελπίδες σωτηρίας στη μάχη τους με τις Τουλούζ (34 βαθμοί) και Στρασμπούρ (35 βαθμοί).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των άλλων ματς της ημέρας:

Λυών – Ναντ 2-0 (Ντεπάι 39′, Τραορέ 68′)
Μονακό – Αμιάν 0-0
Μπορντό – Ντιζόν 3-1 (Σανκαρέ 25′, Καμανό 72′, Ροσιέ 80′ / Σιλτί 54′)
Στρασμπούρ – Νις 1-1 (Σααντί 21′ / Μπαλοτέλι 59′)

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ