Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό 4-0

Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό 4-0

Η Παρί Σεν-Ζερμέν διέλυσε τη Μονακό με 4-0 στο γαλλικό Super Cup που διεξήχθη στην Κίνα, με πρωταγωνιστή τον Ντι Μαρία. Επιστροφή για Νεϊμάρ μετά από έξι μήνες, ντεμπούτο για τον Μπουφόν.

Πολλοί αναπληρωματικοί, με άγνωστους στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστές να δίνουν το παρόν στις ενδεκάδες των Παρί Σεν-Ζερμέν και Μονακό, και ένας τελικός γαλλικού Super Cup (Trophee des Champions) στην… Κίνα! Τείνει να γίνει συνήθεια να βλέπουμε ομάδες να δίνουν αυτά τα παιχνίδια εκτός συνόρων, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση, η εικόνα ήταν παράξενη για ακόμη μία φορά.

Όχι ότι τα παραπάνω εμπόδισαν την Παρί από το να συνεχίσει στο μοτίβο «η συνήθεια που έγινε λατρεία». Χωρίς Κιλιάν Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Έντινσον Καβάνι στο αρχικό σχήμα, αλλά με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε αυτό, η πρωταθλήτρια Γαλλίας διέλυσε τη Μονακό με 4-0, έχοντας ως πρωταγωνιστή της τον Άνχελ ντι Μαρία.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άνοιξε και έκλεισε το σκορ, πετυχαίνοντας γκολ στο 33’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ακόμη ένα στις καθυστερήσεις με κοντινό πλασέ, ενώ στο μεσοδιάστημα ο 20χρονος Κριστοφέρ Ενκινκί έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στο 39’ μετά από ωραία αντεπίθεση, όπως και ο Τίμοθι Γουεά στο 67’ για το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Ως αλλαγή, μετά από έξι μήνες απουσίας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Παριζιάνων, πέρασε στο ματς και ο Νεϊμάρ. Όσο για την Παρί, έφτασε τις επτά κατακτήσεις με το έκτο διαδοχικό τρόπαιο στη διοργάνωση, στο πρώτο επίσημο ματς όχι μόνο του Μπουφόν, αλλά και του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της ομάδας.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Νταγκμπά, Ριμάν, Σίλβα (73′ Μπερνέντ), Ενσοκί, Βεράτι (76′ Νεϊμάρ), Ντιαρά (64′ Μαρκίνιος), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Γουεά, Ενκινκί.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μπενάλιο, Ράτζι, Γκλικ, Ζέμερσον, Σερανό, Τίλεμανς, Πελέ (46′ Ντιόπ), Αολού, Γκραντσέρ (46′ Μπαλντέ), Γιόβετιτς, Λόπες (65′ Εμπουλά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ