Η γενική εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε έρευνα για συστηματικές ρατσιστικές διακρίσεις της Παρί Σεν Ζερμέν

Η γενική εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε έρευνα για συστηματικές ρατσιστικές διακρίσεις της Παρί Σεν Ζερμέν

Τα Football Leaks έδωσαν την αφορμή και η γενική εισαγγελία του Παρισιού αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί, ανοίγοντας έρευνα περί συστηματικών ρατσιστικών διακρίσεων στις μεταγραφές της Παρί Σεν-Ζερμέν για την ακαδημία της.

Στις 8 Νοεμβρίου τα Football Leaks αποκάλυψαν ότι η Παρί Σεν-Ζερμέν απέρριπτε συνειδητά όλους τους ανήλικους μαύρους ποδοσφαιριστές που προορίζονταν για την ακαδημία της, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει την ηλικία τους. Αυτό συνέβαινε συστηματικά από το 2013 μέχρι την άνοιξη του 2018, με υψηλόβαθμα στελέχη της Παρί να συγκαλύπτουν τους ενόχους. Συγκεκριμένα, μόλις ένας μαύρος ποδοσφαιριστής φέρεται να υπέγραψε στην Παρί κατά το διάστημα αυτό.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα που έφερε το φως η Der Spiegel, αλλά και την επακόλουθη αγωγή του παγκόσμιου οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την περασμένη Παρασκευή (16/11) η γενική εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε έρευνα που αφορά σε διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα στις μεταγραφές για την ακαδημία των Παριζιάνων.

Πέραν αυτού, οι γαλλικές Αρχές ενδέχεται να προσθέσουν στις πιθανές κατηγορίες, άρα και να επεκτείνουν την έρευνά τους, τη «συλλογή προσωπικών στοιχείων μέσω απάτης και με παράνομα μέσα», αλλά και για «συλλογή προσωπικών στοιχείων δίχως εξουσιοδότηση και χρήση αυτών των δεδομένων, άμεσα ή έμμεσα, με τρόπο που κάνει αναφορά σε εθνικό ή φυλετικό χαρακτήρα».

Ο εσωτερικός έλεγχος που διενήργησε η Παρί μετά τη διαρροή των Football Leaks, δεν έβγαλε «καμία απόδειξη περί διάκρισης», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των πρωταθλητών Γαλλίας στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ