Το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντάνι Άλβες

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντάνι Άλβες

Τα περισσότερα τρόπαια από από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετράει ο Ντάνι Άλβες, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Παρί.

Ο Ντάνι Άλβες αποτελεί από το βράδυ της Κυριακής (21/4) τον μεγαλύτερο…πολυνίκη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, μετά και τη χθεσινή επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μονακό με 3-1, οι Παριζιάνοι στέφθηκαν και μαθηματικά πρωταθλητές Γαλλίας με τον βραζιλιάνο να προσθέτει το 42ο τρόπαιο στο παλμαρέ του.

Μόνο που το συγκεκριμένο ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερο, καθώς πλέον ο 35χρονος μετράει τους περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλον στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μέχρι πρότινος ο Άλβες συγκατοικούσε στην πρώτη θέση με τον Αιγύπτιο Χοσάμ Χασάν που στην πατρίδα του με τη φανέλα των Αχλί και Ζάμαλεκ είχε κατακτήσει 41.

Πλέον, όμως, ο μπακ χαφ της Παρί έφτασε τα 42 τρόπαια στην πολυετή καριέρα του και μπορεί να απολαύσει μόνος του την κορυφή.

Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος ακραίος έχει σηκώσει δύο Κύπελλα UEFA και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης με τη Σεβίλλη, έχει πανηγυρίσει έξι πρωταθλήματα, τέσσερα τρόπαια με την Μπαρτσελόνα (συν άλλο ένα με τους Ανδαλουσιάνους), τρία Champions League και ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Σε ότι αφορά το εθνικό επίπεδο, ο 35χρονος μετράει ένα Κόπα Αμέρικα το 2007 και δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών το 2009 και το 2013.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ