Λεονάρντο Ζαρντίμ: Ο Πορτογάλος έγινε… άλλος

Λεονάρντο Ζαρντίμ: Ο Πορτογάλος έγινε… άλλος

Το πάθημα της σεζόν 2018-19, έγινε μάθημα στον Πορτογάλο. Και το νέο του «σχέδιο» για τη Μονακό, ουδεμία σχέση έχει με το προηγούμενο.

Ήταν σίγουρα μια παράξενη χρονιά για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Για τον Πορτογάλο τεχνικό που με έναν τρόπο σε αυτή τη 2018-19 σεζόν … έγραψε ιστορία στο Πριγκιπάτο αλλά και συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υποθέσεις σαν τη δική του άλλωστε δεν προκύπτουν κάθε μέρα.

Σε ένα σύντομο rewind: Εκεί που βρίσκονταν στο μεγαλύτερο limit up της καριέρας του, βρέθηκε απολυμένος στις 11 Οκτώβρη. Χρεωμένος στο 100% το τραγικό ξεκίνημα της ομάδας του (2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ). Και ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έβλεπε ξανά το Μονακό ούτε από καρτ-ποστάλ; Τέλη Γενάρη επέστρεψε στη θέση του, με συμβόλαιο μάλιστα ως το καλοκαίρι του 2021. Κατάφερε μάλιστα τα… συντρίμμια των Μονεγάσκων να τα επανασυνδέσει και τελικά να τους βοηθήσει να σώσουν την κατηγορία.

Τέλος καλό, όλα καλά με έναν τρόπο.

Και κυρίως ένα πάθημα που έγινε μάθημα. Διότι ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε άρδην σκεπτικό. Σε κουβέντες που κάνει με ατζέντηδες αλλά και άλλους φίλους του στο ποδόσφαιρο, εξηγεί πως δεν ενδιαφέρεται πλέον να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή στο Μονακό. Ότι δεν θέλει να δουλέψει πάνω σε ένα πλάνο 3-4 χρόνων βασισμένο σε νέους παίκτες που θα εξελιχθούν κλπ. Ψάχνει στη μεταγραφική αγορά μόνο «έτοιμους». Και βάζει στόχο να φτιάξει κάτι άμεσα, στο Πριγκιπάτο. Μεταξύ μας; Απολύτως κατανοητή αυτή η «στροφή» του. Όταν από τα σενάρια για τους πάγκους της Γιουβέντους, της Ίντερ και της Άρσεναλ βρίσκεσαι στο… ταμείο ανεργίας σίγουρα επανεξετάζεις τα δεδομένα. Και προσπαθείς να διορθώσεις τα δικά σου λάθη.

Στόχος του λοιπόν είναι πλέον να καταφέρει με την πρώτη να ξαναβάλει την Μονακό σε τροχιά Ευρώπης. Και να φύγει από το Πριγκιπάτο, ισχυρός. Για κάποιον πάγκο μεγαλύτερο. Όχι τώρα. Τώρα μένει. Επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Όλεγκ Πετρόφ, που ανακοίνωσε ότι ο Πορτογάλος θα συνεχίσει και για τη νέα σεζόν στη Μονακό.

Στη συνέχεια, ο στενός συνεργάτης του Προέδρου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, έκανε γνωστό πως η Μονακό απέκτησε τον Ζέλσον Μαρτίνς από την Ατλέτικο Μαδρίτης με κανονική μεταγραφή, αφού ο Βραζιλιάνος μέσος αγωνιζόταν ως δανεικός στο «Λουί Ντε» από τον περασμένο Γενάρη. Φημολογείται ότι η μεταγραφή κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ. Και είναι μια μεταγραφή ακριβώς πάνω στο νέο «δόγμα» του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού. Τέλος οι… ηρωισμοί. Εναρμόνιση με την πραγματικότητα. Ένα σημάδι πως ο Ζαρντίμ «ωρίμασε» πλέον. Του πήρε λιγάκι παραπάνω. Αλλά συνέβη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ