Κώστας Μήτρογλου: Ο κορυφαίος επιθετικός της Μαρσέιγ τον 21ο αιώνα

Κώστας Μήτρογλου: Ο κορυφαίος επιθετικός της Μαρσέιγ τον 21ο αιώνα

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι βάση στατιστικών ο καλύτερος επιθετικός που έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια από τη Μαρσέιγ, σύμφωνα με δημοσίευμα στη Γαλλία.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο Νεϊμάρ και ο Κιλιάν Μπαπέ είναι στο… βάθρο των παικτών της Ligue 1 με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα.

Φυσικά όλοι οι παικτες αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ και πιο κάτω σε αποτελεσματικότητα στη Γαλλία είναι ακόμα δυο παίκτες των Παριζιάνων. Ο Έντισον Καβάνι και ο Μαόυρο Ικάρντι. Για να βρει κανείς παίκτη που δεν ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν θα πρέπει να πάει πιο κάτω στην έκτη θέση. Εκεί δεσπόζει ένα όνομα. Αυτό του Κώστα Μήτρογλου της Μαρσέιγ.

Ο Έλληνας επιθετικός των Μασσαλών κατα τη διάρκεια των 18 μηνών στη Γαλλία, βάζει μόλις 12 τέρματα σε 33 εμφανίσεις. Από τα 33 ματς ωστόσο μόνο στα 15 ξεκίνησε ως βασικός κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει πάρει τα λεπτά που θα ήθελε. Ο πρώην στράικερ της Μπενφίκα αλλά και του Ολυμπιακού, δεν είναι αναντικατάστατος στη Μασσαλία, βασικά δεν είναι από τους παίκτες που υπολογίζονται σταθερά.

Όμως έχει ένα μοναδικό στατιστικό που τον κάνει ιδιαίτερο στη Γαλλία και στη Μαρσέιγ. Έχει σκοράρει τα 12 γκολ του σε 1458 λεπτά, κάτι που σημαίνει με αριθμούς ότι πετυχαίνει ένα τέρμα ανά 121 λεπτά. Αυτό λοιπόν δείχνει ότι μόνο οι προαναφερθέντες σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν καλύτερα ποσοστά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μήτρογλου τα πηγαίνει καλύτερα από ποδοσφαιριστές όπως ο Ραδαμέλ Φαλκάο, ο Σόνι Άντερσον και ο Μουσά Ντεμπελέ από το ξεκίνημα του 21ου αιώνα. Πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα. Αλλά ο Καβαλιώτης επιθετικός είναι και ο κορυφαίος επιθετικός της Μαρσέιγ τα τελευταία 20 χρόνια με τα 121 λεπτά που χρειάζεται για να σκοράρει.

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά ο Ντάριο Μπενεντέτο, έχει πετύχει 11 γκολ αλλά σε 2.100 λεπτά συμμετοχής, κάτι που σημαίνει ότι βρισκει δίχτυα κάθε 191 λεπτά. Ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ Μαμαντού Νιανγκ έχει βάλει μεν 71 γκολ στην καριέρα του στο Βελοντρόμ, όμως σκοράρει γκολ κάθε 166 λεπτά. Ο Γκομίς είχε 21 γκολ στη μοναδική σεζόν του στη Μασσαλία, όμως σκόραρε κάθε 124 λεπτά.

Τέλος, ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι ένας παίκτης που έχει καλύτερα στατιστικά, αφού σκοράρει κάθε 118 λεπτά, όμως έμεινε στη Μαρσέιγ μόλις 6 μήνες, όπου πρόλαβε βέβαια να πετύχει 8 γκολ. Όμως το μικρό χρονικό διάστημα που έμεινε στην ομάδα δεν τον έβαλε στη συγκεκριμένη λίστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ