Μπαπέ: «Δεν χάνω τον ύπνο μου για την Χρυσή Μπάλα»

Μπαπέ: «Δεν χάνω τον ύπνο μου για την Χρυσή Μπάλα»

Ο Κιλιάν Μπαπέ μίλησε για τη Χρυσή Μπάλα και την παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», ο Κιλιάν Μπαπέ. Ο νεαρός Γάλλος, είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του σύγχρονου ποδοσφαίρου, καθώς σε ηλικία μόλις 21 ετών, έχει γεμίσει την τροπαιοθήκη του με βραβεία και διακρίσεις, προεξάρχοντος του Μουντιάλ 2018.

Ο Μπαπέ προκάλεσε αίσθηση αγωνιζόμενος στην Μονακό και το 2017 εντάχθηκε στο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν, όπου γρήγορα καθιερώθηκε στην βασική 11αδα και εξελίχθηκε σε δεινό εκτελεστή. Μεταξύ άλλων, έχει αναδειχθεί δύο φορές καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής, ενώ στην διοργάνωση της Ρωσίας ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος παίκτης. Σε ηλικία 18 ετών κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Μονεγάσκους, ενώ σε τρία χρόνια έχει σημειώσει 90 γκολ για τους Παριζιάνους.

Τι μπορεί να περιμένει ένας 21χρονος, μετά από τέσσερα πρωταθλήματα Γαλλίας κι ένα Μουντιάλ; «Με την εθνική ομάδα θέλω να κατακτήσουμε το EURO που θα γίνει την επόμενη χρονιά, ενώ θέλω να είμαι μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν στην παρθενική κατάκτηση του Champions League», δηλώνει ο Μπαπέ, αφήνοντας ένα μήνυμα παραμονής στην γαλλική πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στις ατομικές διακρίσεις και ειδικότερα στην «Χρυσή Μπάλα», ο διεθνής άσος, ξεκαθάρισε: «Θα ήταν ωραίο να κατακτήσω αυτό το βραβείο. Ομως δεν είναι κάτι που δεν με αφήνει να κοιμηθώ το βράδυ. Δεν έχω θέσει κάποιο χρονικό όριο γι΄ αυτήν την διάκριση. Πάντα θα βάζω την εθνική ομάδα και την Παρί Σεν Ζερμέν ως προτεραιότητά μου».

Στην συνέχεια, ο Μπαπέ αναφέρθηκε στην βελτίωση του, αλλά και στα ινδάλματα του: «Πάντα ψάχνω τρόπους για να βελτιωθώ. Παίζω με τόσους πολλούς έμπειρους παίκτες και στην εθνική ομάδα και στην Παρί και πάντα προσπαθώ να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος. Οταν ήμουν μικρός, ο Ζιντάν ήταν το πρότυπο μου, για όλα όσα πέτυχε με την εθνική ομάδα. Και μετά ήταν ο Ρονάλντο. Έχει κερδίσει τόσα πολλά και εξακολουθεί να είναι νικητής ακόμη και μετά από τόση επιτυχία. Και οι δύο άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία του παιχνιδιού. Θέλω κι εγώ, να αφήσω το δικό μου κεφάλαιο στα βιβλία Ιστορίας».

Ο νεαρός άσος, μίλησε και για τα παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να διακριθούν, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ταλέντο: «Τα παιδιά έχουν τόσα πολλά όνειρα. Και θέλω να τα βοηθήσω, ώστε να ζήσουν τα όνειρά τους. Υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά που έχουν τόσο πολλές δυνατότητες, αλλά δεν έχουν τα χρήματα ή την ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτές τις ικανότητες. Όταν ήμουν νεότερος συνήθιζα να κοιτάζω τα είδωλα και τώρα δεν θέλω απλώς οι νέοι να με κοιτάζουν, αλλά να ξέρουν ότι νοιάζομαι αρκετά, ώστε να θέλω να κάνω την διαφορά στην ζωή τους».

Η πανδημία του κορωνοϊού, δημιουργεί νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με το σημαντικότερο να είναι η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές. Και αναφερόμενος σ΄ αυτό το ζήτημα, ο Μπαπέ, σχολίασε: «Οι φίλαθλοι είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος του παιχνιδιού. Και το να παίζεις χωρίς αυτούς, θα είναι περίεργο για τους παίκτες. Ωστόσο, αυτές είναι πρωτοφανείς στιγμές και η ασφάλεια όλων πρέπει να έχει προτεραιότητα».

Σε ερώτηση, τέλος, για το εάν παρακολουθεί το αγγλικό πρωτάθλημα, ο νεαρός επιθετικός στάθηκε ιδιαίτερα στην Λίβερπουλ: «Αυτήν την σεζόν, η Λίβερπουλ είναι μια μηχανή στην Premier League. Έκαναν τη νίκη να φαίνεται εύκολη, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι εύκολη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ