Ποιος θα είναι ο Χάμες του Κατάρ; (pics, vids)

Ποιος θα είναι ο Χάμες του Κατάρ; (pics, vids)

Ένας Άγγλος, δύο Ολλανδοί και ένας Αργεντίνος. Όχι δεν είναι κάποιο είδους ανέκδοτο. To10.gr θυμήθηκε το «μυθικό» Μουντιάλ που είχε κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες στα γήπεδα της Βραζιλίας και ξεχώρισε 3+1 περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν το δικό τους «μπαμ» στα γήπεδα του Κατάρ!

Η ώρα του μεγαλύτερου αθλητικού event έφτασε! Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει!

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει ήδη μπει σε mood Μουντιάλ, καθώς πλέον όλες οι ομάδες έχουν συγκεντρωθεί, με τους ποδοσφαιριστές να μετράνε αντίστροφα για το πρώτο σφύριγμα της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: Η μέρα με τη νύχτα…

Οι σούπερ σταρς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα δώσουν θέαμα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη για έναν μήνα περίπου. Μέσι, Ρονάλντο, Λεβαντόφσκι, Νεϊμάρ και όλες οι μεγάλες «παλιοσειρές» αναμένεται να «λάμψουν» στο Κατάρ.

Υπάρχουν ωστόσο και οι… νέοι. Αυτοί που θέλουν το φετινό Μουντιάλ να τους… μείνει. Να τους θυμούνται για το «ξεπέταγμα» και το «μπαμ» που έκαναν στα γήπεδα του Κατάρ. Όπως έκανε πριν από περίπου οκτώ χρόνια στη Βραζιλία ο Χάμες Ροντρίγκες.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού συστήθηκε ουσιαστικά στον ποδοσφαιρικό πλανήτη μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε στο Μουντιάλ του 2014 ένα ολόκληρο έθνος να τον έχει σαν Θεό σε ένα μόλις μήνα. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ μετά τη μαγική χρονιά στη Μονακό ήταν ο ηγέτης και της εθνικής του ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας και έκανε όργια.

Συγκεκριμένα, ο Χάμες είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ σε εκείνη τη διοργάνωση με 6 γκολ, ενώ είχε πετύχει το ωραιότερο τέρμα της διοργάνωσης κόντρα στην Ουρουγουάη στους «16». Ένα μοναδικό βολέ που έδωσε την πρόκριση στην οκτάδα για την ομάδα του. Για την ιστορία σε εκείνο το ματς είχε πετύχει δυο τέρματα.

Οι «τρελές» εμφανίσεις του στο Μουντιάλ αλλά και στη Μονακό, ανάγκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι γνωστή για τις πανάκριβες μεταγραφές της. Δεν θα μπορούσε να αφήσει την περίπτωση του Χάμες ανεκμετάλλευτη, δαπανώντας 75 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

To10.gr «έφτιαξε» μια λίστα με πέντε ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν στο Κατάρ ένα ανάλογο «μπαμ» με εκείνο του Χάμες στα γήπεδα της Βραζιλίας…

Τζέιμς Μάντισον

«Σήμερα ο δάσκαλος μου, μου είπε ότι μόνο ένας στο εκατομμύριο μπορεί να γίνει ποδοσφαιριστής. Του είπα ότι είμαι αυτός ο ένας». Μια ανάρτηση του Τζέιμς Μάντισον πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν ήταν ακόμα 15 ετών.

Ο μεσοεπιθετικός της Λέστερ κατάφερε να πάρει μια θέση στην αποστολή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κερδίζοντας έτσι μια μεγάλη προσωπική μάχη.

Δεν γινόταν αλλιώς. Τα νούμερα και οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μάντισον μέσα στο 2022, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος έκανε το αυτονόητο και έβαλε στο αεροπλάνο τον 25χρονο.

Μέσα στο 2022, ο Μάντισον έχει καταφέρει να συνεισφέρει σε 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με 17 γκολ και 10 ασίστ. Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2021, κανένας άλλος Άγγλος μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει να βάλει το… χεράκι του σε περισσότερα γκολ από τον Μάντισον, ο οποίος σε αυτό το διάστημα έχει 30 γκολ+ασίστ (18 γκολ και 12 ασίστ), με ποδοσφαιριστές όπως ο Μάουντ, ο Φόντεν, ο Γκρίλις και ο Σακά να βλέπουν την πλάτη του.

Ακόμα και στη φετινή τραγική Λέστερ που βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, ο Μάντισον έχει καταφέρει να μην παρασυρθεί και να ξεχωρίσει. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει από το ξεκίνημα της σεζόν 6 γκολ και 4 ασίστ σε 13 συμμετοχές, δείχνοντας ακόμα και στα δύσκολα την κλάση που διαθέτει.

Κόντι Γκακπό

Ο ποδοσφαιριστής που έχει βάλει το «λιθαράκι» σε περισσότερα γκολ από κάθε άλλον που παίζει στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, τη φετινή σεζόν. 13 γκολ και 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, σε 24 παιχνίδια. Ποσοστό που αναλογεί σε γκολ ή ασίστ ανά 65 λεπτά.

Ο λόγος για τον φοβερό και τρομερό Κόντι Γκακπό. Το μεγάλο αστέρι της PSV που «λάμπει» και ετοιμάζεται για το δικό του μεγάλο τουρνουά στο Κατάρ με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας.

Ο 23χρονος εξτρέμ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που το ολλανδικό έθνος περιμένει πολλά στο φετινό Μουντιάλ. Και η αλήθεια είναι πως ο αστέρας της Αϊντχόφεν αναμένεται να είναι η κύρια πηγή κινδύνου των «Οράνιε» στο Κατάρ.

Τσάβι Σίμονς

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα «φυτώρια» της Μπαρτσελόνα, την περίφημη Μασία. Έφυγε ωστόσο σε ηλικία 16 ετών, υπογράφοντας με την Παρί Σεν Ζερμέν. Κατάφερε να μπει στην πρώτη ομάδα την περασμένη σεζόν, με τον Ποτσετίνο να του δίνει μάλιστα και μερικές ευκαιρίες.

Ωστόσο η επιθυμία του Τσάβι Σίμονς να μπει άμεσα στα βαθιά, τον οδήγησε εκτός Γαλλίας, επιστρέφοντας έτσι στην πατρίδα του για χάρη της PSV. Ένα ακόμα «διαμάντι» της Ολλανδίας στο Κατάρ.

Μαζί με τον Γκακπό, ο 19χρονος χαφ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει φέτος στην Αϊντχόφεν. Σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο ταλαντούχος μέσος μετράει φέτος 10 γκολ και 4 ασίστ.

Μάλιστα, το πιο «τρελό» της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως ο Σίμονς δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Ολλανδίας, κάτι που αναμένεται φυσικά να το κάνει μέσα στις επόμενες ημέρες στα γήπεδα του Κατάρ.

Ένζο Φερνάντες

Ήταν το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Λιονέλ Μέσι έριχνε «βόμβα» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ανακοινώνοντας την απόσυρση του από την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Μια απόφαση που «ταρακούνησε» τη χώρα, καθώς κανένας δεν περίμενε ότι ο pulga θα άφηνε την «Αλμπισελέστε» τόσο νωρίς.

Ο Μέσι ένιωσε την πίεση των χαμένων τελικών να τον «καταστρέφει». Παρότι όλοι έπεσαν να τον… φάνε, η απόφαση αυτή άλλαξε το κλίμα, φέρνοντας τελικά και τη μεγάλη ανατροπή.

Τότε μάλιστα, ένα παιδάκι 15 ετών τον είχε παρακαλέσει να ανακαλέσει και να μην αφήσει την Αργεντινή. Με μια απίθανη ανάρτηση στα social media, το 15χρονο αγοράκι, είχε συγκινήσει τους πάντες.

Έξι χρόνια μετά, το παιδί αυτό θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ, παίζοντας μάλιστα δίπλα στον Λιονέλ Μέσι. Ο Ένζο Φερνάντες κατάφερε να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα και έτσι θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 21χρονος χαφ κάνει τη διαφορά φέτος με την Μπενφίκα, στους πρώτους του κιόλας μήνες στην Ευρώπη. Οι «αετοί» τον απέκτησαν από τη Ρίβερ πριν από λίγους μήνες και ήδη ετοιμάζονται να τον πουλήσουν με τον… παραδοσιακό, πορτογαλικό τρόπο, καθώς είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι οι προτάσεις που θα «σκάσουν» από τα κορυφαία κλαμπς της Ευρώπης θα είναι μεγάλες.

Το Κατάρ θα είναι μια έξτρα ευκαιρία για να «δείξει» ο Φερνάντες. Και φυσικά να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ