Η ιδιαίτερη παράδοση που κάνει τον Ρονάλντο να… ονειρεύεται κούπα στο Κατάρ (pic)

Η ιδιαίτερη παράδοση που κάνει τον Ρονάλντο να… ονειρεύεται κούπα στο Κατάρ (pic)

Στα τελευταία τρία Μουντιάλ, η κούπα έχει καταλήξει στην ομάδα του πρώτου σκόρερ του προηγούμενου Euro. Σε αυτό ακριβώς ελπίζουν εν όψει της έναρξης του Μουντιάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι Πορτογάλοι!

Μπορεί να έχει κεντρίσει τα φώτα της δημοσιότητας για την ανοιχτή κόντρα που έχει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μπει πλέον σε mood Κατάρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται προ των πυλών, με το όνειρο του Πορτογάλου αστέρα να είναι ένα. Η κατάκτηση του Μουντιάλ εξάλλου θα ήταν και το αποκορύφωμα της καριέρας του όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε.

Μάλιστα, ο Ρονάλντο αποκάλυψε ότι εφόσον τα καταφέρει τότε θα βάλει άμεσα τέλος στην τεράστια καριέρα του.

Μαθαίνοντας όμως και για την ιδιαίτερη… παράδοση που έχει «χτιστεί» τα τελευταία χρόνια, ο Πορτογάλος μπορεί να ελπίζει ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Τι… λέει η «παράδοση»; Ο πρώτος σκόρερ του τελευταίου Euro κατακτά και το Μουντιάλ. Στο Euro του 2008, ο Ντάβιντ Βίγια της Ισπανίας είχε καταφέρει να σκοράρει τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση. Η συνέχεια γνωστή σε όλους. Οι Ισπανοί έφτασαν στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο της Νότιας Αφρικής. Επόμενο Euro, αυτό του 2012, όταν το «χρυσό» παπούτσι κατέληξε στον Μάριο Γκόμεζ.

Δύο χρόνια αργότερα, η Γερμανία κατέκτησε την κορυφή του κόσμου μέσα στη Βραζιλία. Τελευταίος που έδωσε συνέχεια στην ιστορία, ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος επιθετικός ολοκλήρωσε στην κορυφή των σκόρερ στο Euro του 2016 και στη Ρωσία κατέκτησε την κούπα με τη Γαλλία το 2018.

Ποιος ήταν λοιπόν ο πρώτος σκόρερ στο τελευταίο Euro; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ κατέκτησε το «χρυσό» παπούτσι, σκοράροντας πέντε γκολ. Έτσι, οι Πορτογάλοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να ελπίζουν, καθώς η προϊστορία έχει δείξει πολλές φορές πως τέτοιες παραδόσεις… αρέσουν στο ποδόσφαιρο.

Σύμπτωση ή… σημάδι; Ο χρόνος θα… ξεκαθαρίσει τα πάντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ