Ουαλία: Το last dance του Μπέιλ

Ουαλία: Το last dance του Μπέιλ

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο ο Γκάρεθ Μπέιλ θέλει να οδηγήσει την Ουαλία στην διάκριση.

Η Ουαλία επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία της στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα εξασφαλίζοντας την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ για πρώτη φορά μετά την συμμετοχή της σε εκείνο της Σουηδίας το 1958.

Οι Ουαλοί έχουν να επιδείξουν άλλη μία συμμετοχή στην διοργάνωση το μακρινό 1958 στην Σουηδία, όταν πήρε μάλιστα την πρόκριση από όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν οι διοργανωτές, αφού μετά από τρεις ισοπαλίες έδωσε αγώνα μπαράζ με την Ουγγαρία την οποία νίκησε 2-1.

Η πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά όταν και συνάντησε την Βραζιλία του Πελέ.

Διαβάστε επίσης: Η «χρυσή» ενδεκάδα που βλέπει το Μουντιάλ από την τηλεόραση (pics)

Φυσικά το μεγάλο της αστέρι ακούει στο όνομα Γκάρεθ Μπέιλ. Με εμπειρία από το top επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, θέλει να οδηγήσει την Ουαλία στην διάκριση στο πρώτο του και τελευταίο κατά πάσα πιθανότατα Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

Αυτός μαζί με τους μέσους Άαρον Ράμσεϊ και Τζο Αλεν, τον γκολκίπερ Γουέιν Χένεσεϊ και τον ρέκορντμαν συμμετοχών με την Ουαλία, Κρις Γκάντερ αποτελούν τους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά και συνδετικούς κρίκους με όλες τις πρόσφατες επιτυχίες, οπότε πάνω τους θα στηριχθεί όλο το ουαλικό οικοδόμημα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ρόμπερτ Πέιτζ

Θα λέγαμε πως η Ουαλία πηγαίνει στο Κατάρ χωρίς προπονητή, μιας και ο Ράιαν Γκιγκς, που κατηγορείται για βιαιοπραγία εις βάρος γυναικών από τον Νοέμβριο του 2020 δεν κάθεται πλέον στον πάγκο της ομάδας.

Ο 48χρονος Πέιτζ, με πολυετή καριέρα στην Γουότφορντ, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Κόβεντρι ως ποδοσφαιριστής είχε χριστεί 41 φορές πριν τελικά αποσυρθεί και ασχοληθεί με την προπονητική και περάσει από τους πάγκους των Πορτ Βέιλ, Νορθάμπτον αλλά και της Νότιγχαμ Φόρεστ για λίγους μήνες το 2017 πριν αποδεχθεί την πρόταση ώστε να κοουτσάρει τις εθνικές Κ17 κι Κ19 της Ουαλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ