Σιμάνσκι VS Πινέδα: Το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι του Μουντιάλ

Σιμάνσκι VS Πινέδα: Το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι του Μουντιάλ

Πολωνία εναντίον Μεξικού ή αλλιώς, Ντάμιαν Σιμάνσκι εναντίον Ορμπελίν Πινέδα. Μεγάλη μάχη στην Ντόχα με άκρως «κιτρινόμαυρο» άρωμα.

Πολωνία και Μεξικό ρίχνονται στη μάχη του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δυο ομάδες αναμετρώνται στο Stadium 974, σε ένα ματς που δύσκολα μπορεί να προβλέψει κάποιος το τελικό αποτέλεσμα. Τόσο η παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όσο και το σύνολο του Τάτα Μαρτίνο, διαθέτουν μπόλικη ποιότητα και εμπειρία σε όλες τις γραμμές.

Στον αγώνα του τρίτου ομίλου, θα είναι… καρφωμένα και πολλά «κιτρινόμαυρα» μάτια. Ο λόγος; Η έντονη παρουσία της ΑΕΚ στα δύο στρατόπεδα. Η Ενωση θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση στη σημερινή αναμέτρηση στην Ντόχα, με δύο βασικά «γρανάζια» του δικεφάλου να παρατάσσονται στο χορτάρι του Stadium 974.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνεις ρε Ντόρσεϊ; – Μυθική εμφάνιση στην G-League (vids)

Ντάμιαν Σιμάνσκι και Ορμπελίν Πινέδα θα βρεθούν από συμπαίκτες, αντίπαλοι στα γήπεδα του Μουντιάλ. Οι δυο εκ των πρωταγωνιστών της Ενωσης στο εφετινό πρωτάθλημα, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Κατάρ, με τις πιθανότητες να τους δούμε face to face να είναι κάτι παραπάνω από πολλές.

Τόσο ο Πολωνός χαφ, όσο και ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή πορεία του δικεφάλου στη Super League. Σιμάνσι και Πινέδα βρίσκονται σε εξαιρετικό «φεγγάρι», έχουν αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα και το «εισιτήριο» για το Κατάρ, φέρει την υπογραφή του Αργεντινού τεχνικού.

Οι δυο παίκτες έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους, με το ένα εγκωμιαστικό σχόλιο να διαδέχεται το άλλο. Τρανό παράδειγμα η δήλωση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Πολωνίας για τον Σιμάνσκι. Ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς αποθέωσε τον μέσο της ΑΕΚ και επί της ουσίας, του… άνοιξε την «πόρτα» της ενδεκάδας: «Εκτός από τον ποδοσφαιριστή Σιμάνσκι ή όπως λέγεται αυτός, χρειάζομαι έναν καλό άνθρωπο στην ομάδα. Καθένας από αυτούς τους παίκτες είναι έτσι. Στόχος μας είναι να παίξουμε τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια και είχαμε έλλειμμα στο κέντρο. Γι’ αυτό πήγα να δω μερικούς παίκτες και ο Ντάμιαν Σιμάνσκι είναι στην καλύτερη φόρμα και τον κάλεσα».

Ουσιαστικά, ο σημερινός «κιτρινόμαυρος» εμφύλιος θα κρίνει πολλά στον όμιλο που δεσπόζει η παρουσία της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι. Το Μεξικό του Ορμπελίν Πινέδα και η Πολωνία του Ντάμιαν Σιμάνσκι θα παλέψουν μέχρι τέλους για την δεύτερη θέση που (θεωρητικά) θα συνοδεύσει την Αλμπισελέστε του Σκαλόνι στους «16» του Μουντιάλ. Πολύ σημαντικό το αντάμωμα στο Stadium 974 και για τις δυο ομάδες και μένει να φανεί, ποιος άσος της ΑΕΚ, θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ