Μεξικό: Πιστό στα μεγάλα ραντεβού

Μεξικό: Πιστό στα μεγάλα ραντεβού

Το Μεξικό δίνει για 8η σερί φορά το «παρών» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο μεγάλος του στόχος είναι να σπάσει την κατάρα που το θέλει να αποκλείεται σταθερά στη φάση των «16» της διοργάνωσης από το 1994 και μετά.

Από το 1994 και μέχρι το 2018 το Μεξικό αποκλείεται πάντα στους «16» του τουρνουά. Επτά διοργανώσεις στη σειρά με τον ίδιο επίλογο. Που δεν αποκλείεται καθόλου να γίνουν οκτώ με βάση το format.

Ο «Τσάκι» του… Σατανά
O μύθος λέει πως ήταν η νεανική συνήθεια του να κρύβεται κάτω από τα κρεβάτια και μέσα στις ντουλάπες για να τρομάζει τους συμπαίκτες του στις ακαδημίες της Πατσούκα, που προκάλεσε την παράξενο παρατσούκλι του που έμελλε να αντικαταστήσει το ίδιο το όνομα του. Κανείς από το Μέξικο Σίτι που έλκει την καταγωγή του ως τον Ιταλικό νότο και τη Νάπολι όπου απολαμβάνει ποδοσφαιρικές τιμές, δεν τον αποκαλεί Ίρβινγκ. «Τσάκι» τον ξέρουν όλοι. «Τσάκι» Λοσάνο, από την περίφημη «κούκλα του Σατάνα» που εδώ και καμιά τριάντα τέσσερα χρόνια «στοιχειώνει» τα όνειρα των πιτσιρικάδων μέσα από την σειρά –οκτώ- ταινιών θρίλερ «Childs play». Μεταξύ μας: Καθόλου δεν θα τον πειράξει να επιβεβαιώσει τον «τρόμο» στους αμυντικούς της Πολωνίας, της Αργεντινής και της Σαουδικής Αραβίας με τις οποίες το Μεξικό συγκατοικεί στο group C του Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση του ANT1 για το… μπάχαλο με το Αγγλία – Ιράν

Διότι αν τα καταφέρει, τότε οι «El Tri» (Τρικολόρ) ίσως να έχουν κάνει τη μισή δουλειά για την πρόκριση στα νοκ άουτ: Δεκαέξι γκολ σε δεκατέσσερις επίσημες εμφανίσεις (από τις 59 της καριέρας του) έχει σκοράρει ο 27χρονος winger με το εθνόσημο στο στήθος. Το Μεξικό έχει νικήσει στις δεκατρείς –υπάρχει και μια ισοπαλία με το Βέλγιο -. Κανονική σχέση «εξάρτησης» που κορυφώθηκε στο Μουντιάλ 2018, όταν το δικό του γκολ (Μεξικό-Γερμανία 1-0) και η δική του νικητήρια ασίστ (Μεξικό- Κορέα 2-1) έφεραν την πρόκριση στους «16» του τουρνουά. Δέκατη-έβδομη συμμετοχή του Μεξικό σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου αυτή που έρχεται  και σε καμία έξω από τη χώρα του (όπου έγιναν τα τουρνουά του 1970 και του 1986 και συνδυάστηκαν με παρουσία στους προημιτελικούς) δεν έχει καταφέρει να πάει παρακάτω αυτόν τον δρόμο. Μεταξύ μας; Δύσκολα θα τα καταφέρει και τώρα. Διότι στον όμιλο που βρίσκεται η παρέα του «Τσάκι», η πρώτη θέση μοιάζει σχεδόν εξασφαλισμένη από την φορμαρισμένη Αργεντινή. Και αν επιβεβαιωθεί ο χρησμός για την 2η που οδηγεί στα νοκ άουτ: πιθανότατα στέλνει  πάνω στην Γαλλία που με τη σειρά της είναι ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο. Ζόρικα αλλά ο «Τσάκι» έχει συνηθίσει να τρομάζει τους άλλους και όχι να τρομάζει από τους άλλους…  

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΧΕΡΑΡΔΟ «ΤΑΤΑ» ΜΑΡΤΙΝ
O
Και κάπου εδώ το κλίμα στο group C γίνεται σχεδόν «οικογενειακό». Διότι δεν είναι μόνο ότι ο Χεράρδο Μαρτίνς, ο «Τάτα, είναι Αργεντινός και από τον πάγκο του Μεξικό θα πρέπει να τα βάλει με την… πατρίδα του. Είναι ότι πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπημένους του Λιονέλ Μέσι. Ποιος ξεχνά ότι ο 35χρονος σούπερ σταρ είχε ουσιαστικά επιβάλει τον Μαρτίνo στη Μπαρτσελόνα, όταν εκείνη αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει τον Τίτο Βιλανόβα -την εποχή που ο Ισπανός διαγνώστηκε με καρκίνο-. Kαι βέβαια ότι ο «Τάτα» μετά την Βαρκελώνη βρέθηκε στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής αντικαθιστώντας τον Αλεχάντρο Σαμπέγια μετά το τέλος του Μουντιάλ του 2014. Έμεινε στον πάγκο των «Γκαούτσος» δύο χρόνια και έχασε σε ισάριθμους τελικούς Copa America στα πέναλτι από την Χιλή ως ότου κλείσει ο κύκλος του. Η σχέση όμως μοιάζει… παντοτινή. Στον πάγκο του Μεξικό βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2019 και την ίδια χρονιά κέρδισε το Gold Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ