Φλικ: «Το κίνητρό μας είναι τεράστιο»

Φλικ: «Το κίνητρό μας είναι τεράστιο»

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, επαίνεσε την ποιότητα του ιαπωνικού ποδοσφαίρου

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, επαίνεσε την ποιότητα του ιαπωνικού ποδοσφαίρου ενόψει της αναμέτρησης του Παγκόσμιου Κυπέλλου στον Όμιλο Ε την Τετάρτη, αλλά είναι σίγουρος για την προετοιμασία της ομάδας του για το τουρνουά.

Η Γερμανία έχασε τον πρώτο αγώνα της στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και στη συνέχεια κατέρρευσε και αποκλείστηκε μόλις από την πρώτη φάση, στην πρώτη πρόωρη αποχώρηση εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Όταν το πράγμα… Σκαλόνι

«Πρέπει να είμαι λίγο οπαδός του ιαπωνικού ποδοσφαίρου. Πραγματικά το κάνουν καλά», είπε ο Φλικ στη σημερινή (22/11) συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπουμε την ποιότητα που έχουν στην Μπουντεσλίγκα, με τον Καμάντα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να κάνει εξαιρετική σεζόν ή τον Έντο που είναι ένας από τους καλύτερους χαφ στο πρωτάθλημα, αλλά μπαίνουμε στον αγώνα προετοιμασμένοι και ανυπομονούμε», πρόσθεσε.

Στους «Μπλε Σαμουράι» υπάρχουν οκτώ παίκτες που παίζουν στη Γερμανία, με τους επτά απ΄ αυτούς στην κορυφαία κατηγορία της. Η Ιαπωνία δεν είχε παίξει σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου ως το 1998, αλλά έκτοτε προκρίθηκε και στις έξι διοργανώσεις, φτάνοντας τρεις φορές στους «16».

«Όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά έθνη έχουν στόχο να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Γι΄ αυτό είστε εδώ. Όταν έχεις πίεση είναι επειδή την έχεις κερδίσει. Θα πρέπει να φτάσουμε στα όριά μας», είπε ο Φλικ.

Η Γερμανία, τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, αντιμετωπίζει επίσης την Ισπανία και την Κόστα Ρίκα στον όμιλό της, θέλοντας απεγνωσμένα να αφήσει πίσω την καταστροφή του 2018.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές της που θέλει να «ξορκίσει» τα… φαντάσματα της Ρωσίας είναι ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας του 2018.

«Το κίνητρο που έχουμε είναι τεράστιο. Ξέρουμε ότι το 2018 δεν κάναμε τίποτα και έπρεπε να περιμένουμε 4,5 χρόνια. Αυτό που θα είναι σημαντικό αύριο είναι να ξεκινήσουμε με ένα καλό παιχνίδι», είπε ο πολυσύνθετος μέσος.

«Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Στο Euro (το 2021) χάσαμε τον πρώτο αγώνα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 χάσαμε τον πρώτο αγώνα, οπότε η εστίασή μου είναι στο αύριο και είμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ