Ολιβιέ Ζιρού: Ο γεννημένος σκόρερ που δεν πίστεψε κανείς (pics, vids)

Ολιβιέ Ζιρού: Ο γεννημένος σκόρερ που δεν πίστεψε κανείς (pics, vids)

Πολλοί τον υποτιμούν, αλλά όπου σταθεί και όπου βρεθεί, γράφει τη δική του ιστορία. Ο Ολιβιέ Ζιρού αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τη Γαλλία.

Πάντα κάτι έβρισκαν να πουν. Πάντα κάτι έβρισκαν να του προσάψουν. Διαρκώς στο… κάδρο της υποτίμησης. «Δεν κάνει για το υψηλό επίπεδο», ήταν η ταμπέλα που τον συνόδευε όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ολιβιέ Ζιρού έχει ακούσει πολλά και οι «απαντήσεις» που δίνει, βρίσκονται εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η νέα «χρυσή» σελίδα στο… βιβλίο του Ζιρού προστέθηκε στη χθεσινή πρεμιέρα της Γαλλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές επικράτησαν εύκολα της Αυστραλίας, με τον επιθετικό της Μίλαν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Όχι τόσο για τα δύο γκολ που πέτυχε, όσο για το ιστορικό του επίτευγμα.

Από χθες, ο Τιερί Ανρί έχει αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην εθνική Γαλλίας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο παίκτης που έχει υποτιμηθεί όσο κανένας άλλος τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να… γκρεμίσει οριστικά και αμετάκλητα τον άλλοτε killer της Αρσεναλ, της Μπαρτσελόνα και των «Τρικολόρ».

Μάλιστα, ο φορ της Μίλαν, χρειάστηκε 8 λιγότερα ματς με το εθνόσημο από τον Τιερί Ανρί για να φτάσει στον μαγικό αριθμό «51». Με το πείσμα και την υπομονή του, κατάφερε κάτι που φάνταζε… ακατόρθωτο πριν από λίγα χρόνια.

Και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία το επίτευγμα του Ζιρού, αν αναλογιστεί κανείς, πως δεν είχε φορέσει ποτέ την φανέλα της Εθνικής σε επίπεδο πιτσιρικάδων. Ο έμπειρος άσος ήταν σταθερά εκτός πλάνου, με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές να μην τον… βλέπουν. Πότε καταγράφηκε η πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο; Στα 25 του! Τότε, ξεκίνησε το ξεχωριστό «ταξίδι» με την εθνική Γαλλίας. Ο Λοράν Μπλαν του έδωσε την ευκαιρία και εκείνος φρόντισε να την αρπάξει από τα μαλλιά. Τα αποτελέσματα κάνουν την εμφάνισή τους (και) σήμερα.

Ο Ζιρού δεν βρίσκεται και δεν θα βρεθεί στο επίπεδο του Τιερί Ανρί ή του Κιλιάν Εμπαπέ. Είναι δεδομένο αυτό. Θα έχει όμως πάντα μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας. Βάζοντας το «εμείς» πάνω από το «εγώ», ο 36χρονος έφτασε να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του.

Με τους «Τρικολόρ» περίμενε καρτερικά τη σειρά του. Πότε πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά, πότε πίσω από κάποιον άλλον επιθετικό. Στα γήπεδα της Ρωσίας και στον δρόμο για το βαρύτιμο τρόπαιο, μπορεί να μην σκόραρε, αλλά η συνεισφορά του ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Στο Euro του 2020 κατέγραψε μόλις 40 λεπτά συμμετοχής και τώρα, ο τραυματισμός του Μπενζεμά, του άνοιξε την… πόρτα της ενδεκάδας στο Κατάρ. Μουντιάλ, Champions League, Europa League, Serie A, Ligue 1, FA Cup και Community Shield μετράει ο 36χρονος που δεν αποκλείεται να… κλέψει τη δόξα και του Κιλιάν Εμπαπέ στην αραβική χώρα. Στα 11 γκολ σταμάτησε στην περσινή Serie A, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιστροφή της Μίλαν στον θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

«Δεν σκοπεύω να σταματήσω εδώ», δήλωσε μετά τα δύο χθεσινά γκολ ο Ολιβιέ Ζιρού. Με τις εμφανίσεις και τα ρεκόρ του, ο άσος της Μίλαν, βάζει τα… γυαλιά σε όλους. Παράδειγμα υπομονής και θέλησης ο επιθετικός των «Bleus», συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ