Τους το χρωστούσε η τύχη: Η «μάγκικη» πρόκριση της Σενεγάλης του Σισέ, η απίστευτη ιστορία του 2018 και ο… Χάμες Ροντρίγκες (vids)

Τους το χρωστούσε η τύχη: Η «μάγκικη» πρόκριση της Σενεγάλης του Σισέ, η απίστευτη ιστορία του 2018 και ο… Χάμες Ροντρίγκες (vids)

Θεία… δίκη για τους Σενεγαλέζους του Σισέ. Ο απίθανός τρόπος που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και η δικαίωση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Σισέ, η αφιέρωση στον αδικοχαμένο Ντιόπ και ο… Χάμες.

Πρωταθλήτρια Αφρικής τον περασμένο Φεβρουάριο και τώρα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Μια ονειρική χρονιά για τη Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ, η οποία παρά το γεγονός ότι έχασε το μεγάλο της αστέρι, Σαντιό Μανέ, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, κατάφερε να αφήσει πίσω της το Εκουαδόρ και το Κατάρ και να προκριθεί στους «16».

Διαβάστε επίσης: Η «δίψα» του Σωκράτη «οδηγός» για τον Ολυμπιακό

Οι Λέοντες της Τερανγκά ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με 2 νίκες απέναντι σε Κατάρ (3-1) και Εκουαδόρ (2-1) και μια ήττα από την Ολλανδία (0-2), με τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού και τους συμπατριώτες του να περνούν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ως δεύτεροι (6 βαθμοί) στον όμιλο πίσω από τους Οράνιε (7 βαθμοί).

Μια πρόκριση που σφραγίστηκε μετά το συγκλονιστικό παιχνίδι με το Εκουαδόρ, με τους Σενεγαλέζους (σ.σ ήθελαν μόνο νίκη για να περάσουν) να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουν τη νίκη με 2-1, χάρη στο γκολ του Καλιντού Κουλιμπαλί στο 70’.

Μια επιτυχία που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Αλιού Σισέ και τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι, όμως, δεν ξέχασαν τον Πάπα Μπούμπα Ντιοπ. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και ένας εκ των πρωταγωνιστών της Σενεγάλης στη διοργάνωση του 2002, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά πριν από δύο χρόνια και οι συμπατριώτες του αφιέρωσαν την πρόκριση στους «16».

Μια νίκη – πρόκριση, την οποία τους… χρωστούσε η τύχη, καθώς στο Μουντιάλ του 2018 οι Σενεγαλέζοι είχαν αποκλειστεί στη φάση των ομίλων στην ισοβαθμία με την Ιαπωνία! Αυτό που πλήγωσε περισσότερο τότε τους Αφρικανούς ήταν το γεγονός ότι έχασαν την πρόκριση στο τελευταίο ουσιαστικά κριτήριο κατάταξης: αυτό του fair play!

Σενεγάλη και Ιαπωνία ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων έχοντας από 4 πόντους (1-1-1) και τον ίδιο συντελεστή τερμάτων (4-4), ενώ το μεταξύ τους παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 2-2!

Το κριτήριο που έκανε τη διαφορά ήταν αυτό του fair play και των κίτρινων καρτών, με τους Αφρικανούς να έχουν 6 και τους Ασιάτες 4, με αποτέλεσμα οι Μπλε Σαμουράι να πάρουν το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους Λέοντες της Τερανγκά τον δρόμο για την επιστροφή στην πατρίδα τους. Στον ίδιο όμιλο μάλιστα βρισκόταν και η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά και η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με την ομάδα του «ερυθρόλευκου» σούπερ σταρ να περνάει ως πρώτη, έχοντας 6 βαθμούς.

Αυτοί που στέρησαν την πρόκριση από τους Σενεγαλέζους ήταν ουσιαστικά οι Κολομβιανοί. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, με τον Χάμες Ροντρίγκες και την παρέα του να επικρατούν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μίνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο άσος του Ολυμπιακού είχε ξεκινήσει βασικός και είχε γίνει αλλαγή στο 31′, λόγω τραυματισμού.

Φέτος, οι Σενεγαλέζοι βρέθηκαν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήθελαν μόνο νίκη απέναντι στο Κατάρ για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Προηγήθηκαν στο 44’ με πέναλτι του Σαρ και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 67’ από τον Σαισέδο. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης και της πρόκρισης, με τον Καλιντού Κουλιμπαλί (70’). Μια νίκη, η οποία τους έδωσε το εισιτήριο για τους «16», όπου θα βρουν απέναντί τους την Αγγλία (4/12, 21:00), με στόχο το… θαύμα και την πρόκριση στους «8».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ