Όταν ο «εξωγήινος» Μέσι υιοθέτησε τα παιδιά του Μονουμεντάλ

Όταν ο «εξωγήινος» Μέσι υιοθέτησε τα παιδιά του Μονουμεντάλ

Αργεντινή: Η ομάδα που βρίσκεται στο Κατάρ ήταν εξ αρχής ένα αουτσάιντερ μέσα στα φαρδιά ρούχα της παράδοσης και των συμβολισμών. Η ίδια που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία. H ομάδα του Μέσι

Ο Πεπ Γουαρδιόλα που μαγείρεψε πριν πεινάσει το… απολαμβάνει και όχι μόνο για τον καλό του Λιο Μέσι. Η μεταγραφή του Χουλιάν Άλβαρεζ στη Σίτι έγινε την τελευταία μέρα του Γενάρη με 21,4 εκατ ευρώ. Deal με… σιγαστήρα. Τόσο… επένδυση που το Μάντσεστερ ο Αργεντινός το είδε μια και καλή το καλοκαίρι.

Ο Γιούργκεν Κλοπ πάλι καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η Λίβερπουλ έχει τον πρώτο λόγο για τον Έντσο Φερνάντες αλλά με την τιμή πλέον να έχει φτάσει στα 120 εκατ ευρώ. Η Μπενφίκα τον Ιούλη (14/7) τον αγόρασε με 12 εκατ ευρώ. Κανονικός πολλαπλασιασμός επί δέκα μέσα σε πέντε μήνες. 

Μαζί… έσκασαν από το αυγό τους ο Έντσο και ο Άλβαρεζ. Παιδιά του Μονουμεντάλ και της Ρίβερ Πλέιτ. Βασικά όμως παιδιά του «ζω σε άλλη διάσταση» Λιονέλ Μέσι που έσπευσε να τα υιοθετήσει σε μια νύχτα: Τη δυσκολότερη του φετινού Παγκοσμίου κυπέλλου. Εκείνη που η Αργεντινή με την πλάτη στον τοίχο έπαιζε do or die παρτίδα κόντρα στο Μεξικό. Τους έστειλε μαζί από τον πάγκο ο Λιονέλ Σκαλόνι κάπου στο 60΄ όταν ακόμη δεν υπήρχε σκορ.

Και από εκεί ξεκίνησε μια ιστορία που ούτε στα παραμύθια:

Γκολ ο Έντσο για το 2-0 και τη νίκη.

Ασίστ στον Χουλιάν Άλβαρεζ για το 2-0 με τους Πολωνούς που σφράγισε την πρόκριση στα νοκ άουτ και την πρώτη θέση του γκρουπ.

Και άλλο γκολ ο Άλβαρες, ξανά το δεύτερο στο 2-1 με την Αυστραλία για την πρόκριση στους «8».

Δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι χθες βράδυ με την Κροατία για την πρόκριση στον τελικό, το πρώτο από ασίστ του Έντσο.

Δυο πιτσιρικάδες που κανείς δεν υπολόγιζε στην εξίσωση των «Γκαούτσος» όχι μόνο έγιναν βασικοί και αναντικατάστατοι βγάζοντας από το κόλπο κοτζάμ Λεάντρο Παρέδες και Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά έγιναν και οι πιο σπουδαίοι συμπαραστάτες του Pulga που στο μεταξύ φόρεσε τα παπούτσια του Ντιέγκο Μαραντόνα και ανέβηκε στη πίστα για το last dance της καριέρας του.

Αναζητούν όλοι τον X factor σε τέτοιες διοργανώσεις. Η Αργεντινή είχε στο αεροπλάνο της δύο. Δώδεκα γκολ σε έξι ματς η πρωταθλήτρια της Λατινικής Αμερικής στον δρόμο για τον τελικό: Τα 5 με 3 ασίστ ο Μέσι, 5 με 2 ασίστ οι δύο τους που εν τω μεταξύ παρουσιάζονται στο γήπεδο λες και έχουν παίξει και εκείνοι από 5 Μουντιάλ ο καθένας. Τα λόγια είναι περιττά…

Η Αργεντινή είναι ένα βήμα μακριά από την εκπλήρωση της πιο πολυπόθητης ποδοσφαιρικής προφητείας του 21ου αιώνα. Εκείνη που θέλει τον δίχως ταίρι καλύτερο τον καιρών μας, τον Λιονέλ Μέσι να προσθέτει στο δωμάτιο με τα τρόπαια εκείνο το ένα και μοναδικό που του λείπει.

Η ομάδα που βρίσκεται στο Κατάρ ήταν εξ αρχής ένα αουτσάιντερ μέσα στα φαρδιά ρούχα της παράδοσης και των συμβολισμών. Η ίδια που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία.

Δεν βρέθηκε ποτέ απέναντι σε μια πραγματικά μεγάλη δύναμη ως εδώ, ακόμη και η Ολλανδία εμφανίστηκε με ομάδα… μπάσκετ: Δίχως η ευθύνη όμως να είναι δική της. Ας αναρωτηθούν για αυτό Βραζιλιάνοι, Γερμανοί, Ισπανοί και… σία που μπορούσαν να εμφανιστούν στο μονοπάτι της.  Η Κροατία για μισή ώρα ήταν εξαιρετική στο γνωστό της πλάνο. Κάποιες φορές όμως γίνεται κάτι που απλά καίει το σενάριο. Το «κάτι» της ασίστ του Έντσο στο πέναλτι που κέρδισε ο Άλβαρες και έστειλε τον Μέσι πάνω από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στην λίστα με τους αρχισκόρερ στα Παγκόσμια Κύπελλα για τους Γκαούτσος. Το δεύτερο «κάτι» το έφερε μερικά λεπτά αργότερα ο Άλβαρες με την κούρσα της ζωής του: οδήγησε 60-65 μέτρα ως ότου μπει με τη μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς.

Τι να κάνεις που οι δύο τους έχουν βαλθεί να τα κάνουν όλα μαζί: Βρες μπας και το Μονουμεντάλ μετακόμισε στη… Χίο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ