Ντεσάμπ: «Η απογοήτευσή μας είναι τεράστια»

Ντεσάμπ: «Η απογοήτευσή μας είναι τεράστια»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας μίλησε για την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή.

Η Γαλλία ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι στα πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να κάνει το back to back.

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού ο Ντιντιέ Ντεσάν, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ήττα από την Αργεντινή και τον τρόπο που ήρθε, ενώ απέφυγε να απαντήσει εάν θα παραμείνει στον πάγκο των Τρικολόρ. «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό απόψε, ακόμα και αν νικούσαμε δεν θα το έκανα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Το τρόπαιο στον ουρανό από τον Μέσι – Στην κορυφή του κόσμου και επίσημα η Αργεντινή (pics, vids)

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας:

«Η απογοήτευσή μας είναι τεράστια, αλλά ήταν χαρά μου που μοιράστηκα αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτούς τους παίκτες και αυτό το τεχνικό επιτελείο. Φτάσαμε μέχρι το τέλος, αλλά όταν φτάνεις τόσο κοντά και δεν τα καταφέρνεις, είναι δύσκολο να το χωνέψεις. Είναι ακόμα δυσκολότερο, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στο να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή. Δεν κάναμε σχεδόν τίποτα σωστά στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, αλλά στη συνέχεια αγωνιστήκαμε με πολύ θάρρος, μεγάλη ενέργεια και ποιότητα, πιέζοντας την Αργεντινή στα όριά της και επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης».

Για την κατάσταση με πολλούς παίκτες του να ταλαιπωρούνται από ίωση πριν τον τελικό: «Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν θα εξηγήσω τώρα. Αντιστρέψαμε μια πολύ δύσκολη για εμάς κατάσταση χάρη στην ποιότητα και τη νοοτροπία μας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

Για τις δύο αλλαγές που έκανε στο πρώτο ημίχρονο: «Έκανα τις αλλαγές διότι δεν ήμουν ικανοποιημένος με το πώς παίζαμε, αλλά ήμουν πεπεισμένος ότι μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί που αντικαταστάθηκαν έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης».

Για αν θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας: «Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο μέσα στις πρώτες μέρες του νέου έτους και θα δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό απόψε, ακόμα και αν νικούσαμε δεν θα το έκανα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ